TE -toimisto tiedottaa valmistumassa oleville: Työnhakijaksi voi ilmoittautua jo ennen opiskeluiden päättymistä

TE-toimistoissa lähestytään vuoden kiireisintä aikaa, kun koulut päättyvät. Tuhansia opiskelijoita valmistuu oppilaitoksista ja paljon kasvatus- ja opetusalan työsuhteita loppuu. Ilmoittautumalla työnhakijaksi verkossa voi nopeuttaa oman asian käsittelyä ja mahdollisen työttömyysetuuden saamista. Työnhakijaksi voi ilmoittautua Oma asiointi -palvelussamme jo ennen opiskelun päättymistä.

Toimi näin:

1. Ilmoittaudu työnhakijaksi Oma asiointi -palvelussa

Kun ilmoittaudut verkossa työnhakijaksi, henkilökohtainen käynti TE-toimistossa ei ole tarpeen. TE-toimistolle ei tarvitse toimittaa asiakirjoja tässä vaiheessa. Jos tarvitsemme asiakirjoja, pyydämme niitä erikseen. Tutkintotodistuksia ei tarvitse esittää tai lähettää TE-toimistolle, vaan maksaja (Kela tai työttömyyskassa) huolehtii niiden tarkistamisen.

2. Hae työttömyysturvaa

Noudata työttömyysturvan hakemisessa Kelan tai oman työttömyyskassasi ohjeita. Kun olemme selvittäneet oikeutesi työttömyysetuuteen, lähetämme Kelalle tai työttömyyskassalle lausunnon etuuden maksamista varten.

3. Etsi töitä aktiivisesti

Avoimia työpaikkoja Suomessa ja Euroopassa. Muista myös hyödyntää omia verkostojasi – suurin osa paikoista on niin sanottuja piilotyöpaikkoja.

4.  Toimi laaditun työllistymissuunnitelman mukaisesti

Toimi kuten työllistymissuunnitelmassa on sovittu. Muistathan myös kuitata tehdyt toimet Oma asiointi -palvelussa määräaikoihin mennessä.

5. Päätä työnhakusi Oma asiointi -palvelussa

Jos saat töitä tai aloitat opiskelun tai tilanteesi muutoin muuttuu olennaisesti, voit päättää työnhakusi tai tehdä muutosilmoituksen oma Asiointi -palvelussa.

Viimeksi päivitetty: 31.5.2018