Maailmanlopun meininki ‒ dystopiakirjailijat tulevaisuutta tarkastelemassa

Tiistai, elokuu 21, 2018

Avoin keskustelutilaisuus dystopiakirjallisuudesta ja varoittavista tulevaisuusvisioista Oulun yliopistossa Agora-tilassa (arkkitehtuurin yksikkö) tiistaina 21.8.2018 klo 14.30‒16.30. Tapahtumassa keskustelemassa ovat kirjailijat Maarit Verronen, Anders Vacklin ja Aki Parhamaa. Keskustelun puheenjohtajana toimii kirjallisuudentutkija, tietokirjailija Jyrki Korpua Oulun yliopistosta.

Tilaisuuden järjestää ihmistieteiden tutkimuskeskus Eudaimonia-instituutti yhteistyössä Oulun yliopiston tutkijakoulun UniOGSin kanssa. Keskustelutilaisuus lähestyy dystopiakirjallisuutta Eudaimonia-insituutin kesäkoulun 2018 pääteeman ”Understanding Humans in Change” kautta. Kesäkoulu pidetään Oulun yliopistossa 20.‒24.8.2018.

Maarit Verrosen tuore julkaisu Hiljaiset joet (2018) käsittelee kosmisen mullistuksen aiheuttamaa ympäristönmuutosta. Verronen on aiemmin lähestynyt dystopia-aiheita muun muassa teoksillaan Karsintavaihe (2008) ja Kirkkaan selkeää (2010). Anders Wacklinin ja Aki Parhamaan tuore yhteisjulkaisu Beta. Sensored Reality 1 (2018) on dystopinen tieteisfiktio, joka käsittelee ilmastonmuutoksen, keinotodellisuuden ja mahdollisten maailmojen teemoja.

Yhteystiedot:

Jyrki Korpua, jyrki.korpua(at)oulu.fi

Mervi Heikkinen, koordinaattori, Eudaimonia-insituutti, mervi.heikkinen(at)oulu.fi

Lisää kalenteriin

Tapahtuman sijainti