Humanistinen tiedekunta siirtyi uusiin tiloihin laatikko kerrallaan

Humanistisen tiedekunnan muutto on loppusuoralla. Käyttäjät vaikuttavat pääosin tyytyväisiltä uusiin tiloihin.

Humanistinen tiedekunta muuttaa Linnanmaan kampuksen pohjoispäädystä uusiin tiloihin. Hutk:lle on remontoitu tilat J- ja K-käytävien kolmannesta kerroksesta. Henkilökunnan ohella muuttavat humanistiopiskelijoiden kiltahuoneet sekä Humus-kuppila, joiden uusi sijainti on Geokadun ensimmäisessä kerroksessa.

Muuttoa koordinoiva koulutusdekaani ja suomen kielen professori Harri Mantila ei voi ihan vielä huokaista helpotuksesta. Käytävillä pujottelevat laatikoiden lomassa asentajat, kalustajat, muuttajat sekä henkilökunta. Osa tiloista on vielä remontin loppusilausta kuten valaistusta vaille, mutta onneksi moni on jo päässyt aloittamaan tuoreen lukuvuoden työt uudessa työhuoneessa.

"Suurissa linjoissa muutto on mennyt hyvin. Voimme sopeutua tänne”, muuttokenraalin epävirallisen arvonimen ansainnut Mantila kertoo.

Humus-kuppilan kalusteet on uusittu

Humus-kuppila on viimeisten koneiden asentamista vaille valmis, kertoo Humuksen työntekijä ja esimies Heidi Halkola. Humus avautuu todennäköisesti elokuun kolmannella viikolla. Halkolan mukaan muutto on sujunut hyvin ja puitteet ovat kunnossa. ”Uusi keittiö vaikuttaa todella hyvältä. Enää ei tarvitse törmäillä, sillä keittiö on suorastaan ruhtinaallisen iso”, vitsailee Halkola.

Humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden ainejärjestöt jakavat kolme kiltahuonetta Humuksen kupeessa. Tiedeviestinnän opiskelija Heli Paaso-Rantala on tyytyväinen kiltahuoneiden valoisuuteen ja tilavuuteen sekä pistokkeiden määrään. Humanistisen tiedekunnan uusi ympäristö on kuitenkin hänen mielestään sokkeloinen. “Vähän pelottaa, että miten oman opettajan luo löytää.”

Logopedian opiskelija Miriam Putula odottaa innolla uusien terapiatilojen käyttöä. “Ne ovat moderneja ja vastaavat opiskelijoiden tarpeita. Seurantahuoneet ja viides terapiahuone tulevat tarpeeseen.” Putulan mielestä uusista kiltatiloista tulee varmasti viihtyisiä. “Ainejärjestöjen välinen yhteistyö on sujunut hyvin”, hän kiittelee.

Kasvatustieteilijöiden tilojen remontti valmistuu marraskuuksi, ja muutto alkaa joulukuussa. Oulun ylioppilaslehti kirjoitti tiedekuntien muutosta elokuun alussa.

Viimeksi päivitetty: 14.8.2018