University of Oulu, 2016

Oulu uusissa yliopistolistauksissa suomalaisyliopistojen viides

Oulun yliopisto sijoittuu viiden suomalaisyliopiston kärkijoukkoon arvostetulla Academic Ranking of World Universities (ARWU) -rankinglistalla. Suomesta ylsi maailman 1000 parhaan yliopiston joukkoon kaikkiaan yhdeksän yliopistoa. Myös tuoreessa taiwanilaisessa NTU-yliopistovertailussa Oulun sijoitus on viides.

Oulun yliopiston edelle ARWU-rankingissa sijoittuivat Helsingin yliopisto (sijalle 57.), Aalto yliopisto (sijavälille 301-400), Turun yliopisto (301-400) ja Itä-Suomen yliopisto (401-500). Oulun yliopiston sijoitus putosi viime vuodesta sijaluvulle 501-600. Seuraavina sijaluvulle 601-700 sijoittuivat Jyväskylän ja Tampereen yliopistot.

Shanghain Jiao Tong -yliopiston toteuttamassa vuosittaisessa vertailussa yliopistot laitetaan paremmuusjärjestykseen arvostetuissa tiedejulkaisuissa julkaistujen artikkelien ja sitaatioiden määrän, tutkijoiden sitaatioiden määrän sekä alumnien ja henkilökunnan saamien Nobelin ja Fieldsin palkintojen perusteella. Koska julkaisuista ja julkaisuista parhaissa lehdissä lasketaan lukumäärät, yliopistojen menestys suhteutetaan myös niiden kokoon.

Nyt tehty ranking perustuu pääosin vuoden 2016 tietoihin.

NTU -ranking 2018

Taiwanilainen National Taiwan University (NTU) –ranking mittaa yliopistoja niiden julkaisujen ja viittausten perustella. Tänä vuonna Oulun yliopisto sijoittui maailman 800 parhaan yliopiston joukossa sijalle 427. Suomalaisyliopistoista Oulun edellä olivat samat yliopistot kuin kiinalaisessa ARWU-rankingissa.

NTU-ranking arvioi tutkimusyliopistojen saavutuksia kuudella eri tieteenalalla ja 14 eri oppialalla. Oulun yliopiston oppiaineista menestyi parhaiten tietotekniikka.

Viimeksi päivitetty: 15.8.2018