Chain Antimicrobials Oy:lle yli puoli miljoonaa euroa prekliinisten testien tekemiseen

Tutkimuslähtöinen startup-yritys Chain Antimicrobials Oy on saanut yli puolen miljoonan rahoituksen Business Finlandilta ja pääomasijoittaja Butterfly Ventures:lta. Yritys kehittää lääkinnällisiä laitteita, jotka on päällystetty infektioita vähentävillä peptideillä.

"Investointi käytetään prekliinisten kokeiden suorittamiseen eläinmalleissa, jotta tuotteen tehokkuus ja turvallisuus voidaan testata. Investoinnin myötä voimme ottaa merkittävän askeleen lähemmäksi kliinisiä tutkimuksia", toimitusjohtaja, Tri Tejesvi Mysore sanoo.

Sairaalassa saadut infektiot ovat yksi merkittävimmistä ongelmista, jotka hidastavat paranemista leikkaushoidon jälkeen. Tällöin esimerkiksi sairaalassa oloaika pitenee. Yleisin sairaalassa saatu infektio liittyy virtsakatetrien käyttöön. Tällä hetkellä käytössä olevat katetrit eivät pysty juurikaan estämään infektioiden syntyä. Virtsakatetreihin liittyvät infektiot lisäävät sairastuvuutta, kuolleisuutta, terveydenhuollon kustannuksia ja sairaalahoidon kestoa.

Chain Antimicrobials Oy:n tuote estää mikrobien kasvua katetrien pinnoilla. Se perustuu keksintöihin, jotka ovat pohjautuvat Oulun yliopiston Ekologian ja Genetiikan tutkimusyksikössä tehtyyn tutkimukseen.

“Oulun yliopistosta yritykseen siirretyt keksinnöt ovat tarjonneet meille loistavan mahdollisuuden lähteä muokkaamaan alan markkinoita. Tutkimuksessa löydetyt peptidit pystyvät tappamaan monenlaisia mikrobeja, kuten esimerkiksi lääkeaineille vastuskykyisiä bakteerikantoja”, Mysore mainitsee.

Viimeksi päivitetty: 24.10.2018