Yliopisto ei hyväksy kiusaamista eikä häirintää

Epäasialliseen kohteluun voi puuttua ilmoituksella. Jokaisella on vastuu häirinnän ja kiusaamisen ehkäisystä.

Oulun yliopisto on ottanut käyttöön häirinnän ja kiusaamisen ilmoituskäytännön, jonka kautta opiskelija tai työntekijä voi jättää pyynnön kokemansa kiusaamis- tai häirintätilanteen käsittelemisestä Oulun yliopiston toimintamallin mukaisesti.

Yliopisto on myös ilmoittautunut mukaan Elinkeinoelämän keskusliiton käynnistämään kampanjaan yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta. Kampanjan mukaan: "Aidosti tasa-arvoisessa Suomessa yhdenvertaisuuden pitäisi olla itsestäänselvyys. Syrjintä ei saisi estää kenenkään työllistymistä tai onnistumista työssä. Syrjimättömyys on meidän kaikkien etu, sillä tarvitsemme töihin jokaisen osaajan."

Kiusaamisen ja häirinnän ehkäisy Oulun yliopistossa

Lue lisää: Kysely nosti esiin häirintätapauksia yliopistossa

Notion sivut: Epäasiallisen kohtelun tilanteiden käsittely (sisältää yliopiston toimintamallin ja linkin ilmoituslomakkeelle)
Notion tiedote 27.4.2018: Oulun yliopisto mukana #Häirinnästävapaa Suomi -kampanjassa