Oululaistutkijoita Slushin lavalla

Oululainen tiede esittäytyy tämän vuotisessa kasvuyritys- ja teknologia-alan tapahtumassa Slushissa kolmen tutkijan voimin.

Slushissa järjestettävään Skolar Award-kilpailuun 5.12 osallistuu kahdeksan tutkijauransa alussa olevaa post doc-tutkijaa, joiden tehtävänä on pitchata oma tutkimusideansa kolmessa minuutissa akateemisen tuomariston ja suuren yleisön edessä. Oulun yliopistosta kilpailussa on mukana mikroelektroniikan tutkimusyksikön tohtoritutkija Yang Bai.

Yang Bai esittelee tutkimusideaansa uudesta KNBNNO-materiaalista, joka kykenee keräämään ympäristöstään energiaa valosta, lämmöstä ja liikkeestä - kaikista yhtä aikaa. Tulevaisuudessa kyseinen ns. energian kerääjä voi korvata erilaisissa pienissä elektronisissa laitteissa, kuten antureissa ja sensoreissa tarvittavia virtalähteitä, erityisesti paristoja.

Skolar Award-kilpailun paras idea voittaa 100 000 euroa. Kilpailu käydään keskiviikkona 5.12 klo 14-15.30.

Y-Siencessa esillä tiede ja yrittäjyys

Slush Y-science on Slushin sivutapahtuma, jossa pohditaan tieteeseen pohjautuvan yrittäjyyden mahdollisuuksia. Tapahtumaan sisältyy Life Science Pitching –kilpailu startupeille ja pre-startupeille. Oulun yliopistosta lavalle nousevat professori Lloyd Ruddock Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnasta ja tutkijatohtori Jérôme Thevenot lääketieteen tiedekunnasta.

Lloyd Ruddockin tutkimusryhmä on kehittänyt muokattuja mikrobeja hyödyntävän menetelmän, jolla pystytään tuottamaan luonnonmukaista makeutusainetta brazzeiinia. Parhaillaan ryhmä selvittää menetelmän kaupallista kannattavuutta.

Jerome Thevenot esittelee MAKNEE –startupin kehittämää laitetta nivelvaivojen kuten nivelrikon diagnostiikkaan ja seurantaan. Menetelmä perustuu erilaisten signaalien mittaamiseen ja tulkintaan, ja on siten nopea, edullinen ja potilaalle vaivaton. Laite soveltuu hyvin yleislääkäreiden käyttöön.

Molemmat tutkimusideat ovat parhaillaan Business Finlandin Tutkimuksesta liiketoimintaa –rahoituksen piirissä.

Life Science Pitching –kilpailu käydään keskiviikkona 5.12 klo 10-11. Kilpailun voittajalle on luvassa 30 000 euroa ideansa edistämiseen.

Slush 2018

Skolar Award-kilpailu