Verotus muutosten kourissa? Martti Ahtisaari Instituutin Verofoorumi 2019

Maanantai, helmikuu 11, 2019

Suomen verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura kertoo tilaisuudessa verotuksen nykytilasta ja tulevaisuudesta Martti Ahtisaari Instituutin Verofoorumissa 11.2.2019 klo 14.30–16.15 Oulun yliopiston Saalastinsalissa (Oulun yliopiston päärakennus, Pentti Kaiteran katu 1, Linnanmaa). Heikuran lisäksi tilaisuudessa puhuvat Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun professori Petri Sahlström ja Oulun kauppakamarin asiantuntijana varatuomari Pirjo Vaarala.

Verotus synnyttää aina keskustelua, kuumentaa joskus tunteita ja on kaikille tuttu osa yhteiskuntaa. Globalisaatio, uudet liiketoimintamallit ja teknologian kehitys lohkoketjuineen ovat tuoneet verotukseen uusia haasteita. Mitkä ovat juuri nyt verotuksen näkymät Suomessa ja muualla? Miten verotus on muuttumassa?

Pääjohtaja Heikura on johtanut Verohallintoa helmikuusta 2018. Sitä ennen hän toimi kahdeksan vuotta Verohallinnon tietohallintojohtajana. Heikura on ollut keskeisessä roolissa Verohallinnon digitaalisuuden kehittämisessä. Hän vastaa käynnissä olevasta verotusjärjestelmäuudistuksesta, toimii Tulorekisteri-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana ja on ollut käynnistämässä analytiikan ja Big Datan kehittämistä Verohallinnossa. Puheenvuorossaan Heikura käsittelee globalisaation ja liiketoiminnan yhteiskunnan muutosten vaikutuksia verotukseen.

Professori Sahlström pureutuu tilaisuudessa globaalin liiketoiminnan ja paikallisen verotuksen ristiriitaan. Varatuomari Vaarala puhuu yritysverotuksen uudistusesityksistä ja harmaan talouden torjunnasta.

Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautuminen: https://www.mai.fi/ajankohtaista/verotus-muutosten-kourissa-verofoorumi-11.2.2019.html.

Lisätietoja antaa:

Sauli Sohlo, varajohtaja, Martti Ahtisaari Instituutti, Oulun yliopisto, p. 0294 482914, sauli.sohlo@oulu.fi

Lisää kalenteriin

Tapahtuman sijainti