Pohjois-Suomen syntymäkohortit – tutkimusta yli 50 vuoden ajan

Keskiviikko, maaliskuu 20, 2019

Vuodesta 1965 lähtien Oulun yliopiston ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tutkijat ovat tehneet yhteistyötä vanhempien ja heidän lastensa kanssa tutkiakseen elinikäiseen terveyteen liittyviä tekijöitä. Maaliskuun 20. päivänä 2019 – kansainvälisenä onnellisuuden päivänä – käynnistämme seuraavan Pohjois-Suomen syntymäkohortti 1986 jäsenten aineiston keruun kaikille avoimella tapahtumalla Oulun yliopiston Tellus Innovation Areenalla (Linnanmaa, Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, ovi 2T).

Ohjelma:

9.00 – 15.30  Tapaa kohorttikeskuksen työntekijöitä ja kokeile testejä, joita käytetään Pohjois-Suomen syntymäkohorttien tulevassa aineistonkeruussa (TellUs Innovation Arena)

TellUs Aspire:

• InBody-mittaus
  • Kädenpuristusvoiman mittaus
  • Kognitiivisen testin tekeminen

9.00 – 9.15  Tervetuloa! Pohjois-Suomen syntymäkohorttien videon julkaiseminen, Marjo-Riitta Järvelin & Minna Ruddock (TellUs Stage)

9.15 – 10.30  Keskustelutilaisuus: Väestö- ja rekisteritutkimuksen rooli kansanterveyden näkökulmasta. Puheenjohtaja: Marjo-Riitta Järvelin, osallistujat: Anne Remes, Maritta Perälä-Heape, Heini Hakosalo, Eero Kajantie, Minna Ruddock (TellUs Stage)

11.00 – 12.00  Brown Bag -lounasseminaari (englanniksi). Aihe: Onnellisuus. Puhujat: Mirka Hintsanen, Kasvatustieteiden tiedekunta & Sylvain Sebert, Lääketieteellinen tiedekunta (TellUs Stage). Huom: lounaalle osallistuminen edellyttää ilmoittautumista 18.3. mennessä.

12.30 – 12.45  Pohjois-Suomen syntymäkohorttien historiikin julkaiseminen, Maarit Jokela, Minna Ruddock, Tuula Ylitalo (TellUs Stage)

13.00 – 14.30    Postereita ja keskustelua. Tutkimuksia väestö- ja rekisteriaineistoista. Tutkijoita eri tieteenaloilta (TellUs Stage)

15.30    Tilaisuus päättyy

Tervetuloa!