Intohimona avaruuden tutkiminen

Avaruuden tutkiminen on intohimoni. Minua kiehtoo kaikki, mikä liittyy aurinkokuntaamme ja niinpä ei ollut yllätys, että rakastuin avaruusfysiikan tutkimukseen.  Minulle tutkimus on ennen kaikkea uteliaisuuteni tyydyttämistä.  Halusin tutkijaksi yksinkertaisesti siksi, että asioiden selvittäminen on mielenkiintoista. Tällä hetkellä tutkimusryhmämme selvittää, miten aurinko käyttäytyi kymmeniä tuhansia vuosia sitten.  Auringon toiminnan ymmärtäminen on hyvin tärkeää, sillä voimakas magneettisten hiukkasten purkaus voi aiheuttaa suurta vahinkoa satelliiteille. Kosminen säteily vaikuttaa myös etenkin napa-alueiden lentäjiin.

Stepan Polujanov, Tutkijatohtori
Space Climate Research Unit

Viimeksi päivitetty: 14.5.2019

Lahjoita tuleville sukupolville