Kalle Päätalo tutkijoiden silmin -symposium

Perjantai, marraskuu 8, 2019

Kirjailija, professori Kalle Päätalon syntymästä tulee kuluneeksi ensi marraskuussa 100 vuotta. Kunniatohtorinsa juhlavuoden kunniaksi Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta järjestää ”Kalle Päätalo tutkijoiden silmin” -symposiumin perjantaina 8.11.2019 kello 8.30–16 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Oulun kaupunginkirjaston kanssa. Tilaisuuden juontavat Harri Mantila ja Maija Saviniemi.

Ohjelma:

klo 9 tervetuliaissanat, Harri Mantila ja Maija Saviniemi

tervehdyspuheenvuoro, Suomen Kirjailijaliiton varapuheenjohtaja Hannu Niklander

9.20 filosofian tohtori Sari Keskimaa: Iijoki-sarja – kielentutkijan aarreaitta (suomen kieli)

10 filosofian tohtori, professori Harri Mantila: Rousto-Ville – mies ja murre (suomen kieli)

10.30 filosofian tohtori, yliopistonlehtori Maija Saviniemi: Iijoki-sarja sähköisenä aineistona. Esimerkkinä Kallio-Herkko kielenkäyttäjänä (suomen kieli)

10.55 terveystieteiden tohtori, Metropolia-ammattikorkeakoulun yliopettaja Hannu Puhakka: Päätalo-tutkimushankkeen lyhyt esittely (hoitotiede)

11 lääketieteen ja kirurgian tohtori, sisätautiopin emeritusprofessori Jukka Mustonen: Päätalon tuotanto lääketieteellisestä näkökulmasta (lääketiede)

11.30 omakustanteinen lounas

12.30 filosofian lisensiaatti, tohtorikoulutettava Matti Leiviskä: Päätalon teokset historiallisena aineistona (historia)

13.15 filosofian tohtori, historiantutkija Pekka Kaarninen: Kalle Päätalo elokuvissa (historia)

14 Riitta Päätalo ja Vilja Päätalo: Oma isä ja isoisä tutkimuskohteena