University of Oulu, 2019

Oulun yliopisto nousi tuntuvasti Shanghain listalla

Oulun yliopisto on harpannut ison loikan ylöspäin uusimmalla Shanghain yliopistolistalla. Oulun yliopisto sijoittuu maailman parhaimpien yliopistojen vertailussa sijavälille 301-400, kun viime vuonna sijoitus notkahti poikkeuksellisesti viiden sadan kärjen ulkopuolelle.

Suomalaisyliopistojen joukossa Oulu sijoittuu jaetulle toiselle sijalle yhdessä Aalto yliopiston ja Turun yliopiston kanssa. Suomalaiskärki oli jälleen Helsingin yliopisto, joka sijoittui Shanghain listalla 63:ksi. Kaikkiaan Shanghain Jiao Tong –yliopiston laatimalle Academic Ranking of World Universities (ARWU) –yliopistolistalle nousi tänä vuonna kahdeksan suomalaisyliopistoa.

”Oulun yliopiston sijoituksen parannus selittyy sillä, että olemme muutaman vuoden tauon jälkeen saaneet kaksi tutkijaamme eniten siteerattujen tutkijoiden joukkoon (Highly Cited Scientists). Kyseisen mittarin painoarvo on Shanghain vertailussa peräti 20%.”, kertoo suunnittelupäällikkö Pertti Tikkanen.

Shanghain ARWU -yliopistoranking on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista kansainvälisistä yliopistovertailuista. Vertailussa käytettyjä indikaattoreita ovat muun muassa tieteellisten julkaisujen määrä, eniten siteerattujen tutkijoiden määrä sekä julkaisujen määrä Nature- ja Science-sarjoissa. Tänä vuonna paremmuusjärjestykseen laitettiin maailman 1000 parasta yliopistoa. Kaikkiaan yliopistoja on maailmassa yli 15 000.

Lue lisää  http://www.shanghairanking.com/index.html

Viimeksi päivitetty: 15.8.2019