Oulu University, 2017

Oulun yliopisto jälleen 300 parhaan joukossa THE-yliopistovertailussa

Oulun yliopisto sijoittuu tuoreessa Times Higher Education –rankingissa sijavälille 251-300. Sijoitus on maailman parhaimpien yliopistojen joukossa sama kuin viime vuonna. Suomalaisyliopistojen välisessä vertailussa Oulun yliopisto nousi jaetulle kolmannelle sijalle.

Oulun yliopiston arviointipisteet nousivat tutkimuksen, viittausten, yritysrahoituksen ja kansainvälisyyden osalta, mutta laskivat hieman opetuksen osalta.

THE-rankingissa opetuksen, tutkimuksen ja julkaisuviittausten painoarvo on kunkin 30 %. Kansainvälistymiselle annetaan painoarvo 7,5% ja ulkoiselle rahoitukselle 2,5%. Opetukseen sisältyy opetusmaine muiden silmissä, akateemisen henkilöstön suhde opiskelijoiden määrään, tohtorin tutkinnot suhteutettuna alempiin tutkintoihin ja akateemiseen henkilöstöön sekä tulot suhteutettuna akateemisen henkilöstön määrään. Tutkimuksessa painaa erityisesti sen maine sekä lisäksi julkaisut ja tutkimusrahoitus.

THE –rankingin 2020 kärkisijoja hallitsivat entiseen tapaan Ison-Britannian ja Yhdysvaltain yliopistot.

Times Higher Education –ranking on yksi arvostetuimmista kansainvälisistä yliopistovertailuista.

Times Higher Education - World University Rankings 2020

Viimeksi päivitetty: 12.9.2019