Terveys ja hyvinvointi

Terveyden ja hyvinvoinnin merkitys korostuu ihmisten eliniänodotteen pidentyessä. Oulun yliopistossa tutkitaankin terveyteen vaikuttavia tekijöitä sikiönkehityksestä vanhuuteen ja edistetään elinikäistä terveyttä vahvan tutkimustiedon avulla. Oulussa terveyden ja hyvinvoinnin tutkimukseen yhdistyy vahva teknologiaosaaminen uusien innovaatioiden luomiseksi. Lisäksi käytännönläheiset opinnot takaavat erinomaiset työelämävalmiudet.

Terveys keskiössä Oulussa

Lääketieteen ja hammaslääketieteen opinnot eivät suinkaan ole ainoita Oulun yliopiston tutkinto-ohjelmia, joiden keskiössä ovat ihmisten terveys ja hyvinvointi, vaan terveyttä parantavia ratkaisuja käsitellään myös esimerkiksi biokemian, logopedian ja teknillisten alojen tutkinto-ohjelmissa.

Teemaan liittyviä tutkinto-ohjelmia
Oulun yliopistossa on lukuisia terveyteen ja hyvinvointiin kytkeytyviä tutkinto-ohjelmia. Tutki alta eri vaihtoehtoja!

Biokemia

Biokemian opiskelu auttaa ymmärtämään ja ratkaisemaan ihmisten terveyteen sekä ilmastonmuutokseen liittyviä haasteita esimerkiksi sairastumisriskin ja terveydenhuollon näkökulmasta.

Hammaslääketiede

Hammaslääkärinä pääset työskentelemään käsilläsi ja käyttämään akateemisessa koulutuksessa saatua laajaa lääketieteellistä tietopohjaa potilaiden parhaaksi.
20.12.2016

Logopedia

Logopedit eli puheterapeutit sekä muut alan asiantuntijat tekevät yhteiskunnallisesti merkittävää ja tärkeää työtä ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin puolesta edistämällä valmiuksia puheeseen, ääneen, kieleen ja kommunikaatioon liittyen.

Lääketiede

Oulussa terveyden ja hyvinvoinnin tutkimukseen yhdistyy vahva teknologiaosaaminen, mikä tekee Oulun yliopistosta modernin lääketieteen, lääkärikoulutuksen ja potilastyön edelläkävijän.
25.9.2019

Terveystieteet

Ihmisen terveyteen liittyvä tieto kehittyy koko ajan, ja ala tarvitsee uudenlaisia terveystieteellisen tutkimuksen ja teorian osaajia, joilla on kyky soveltaa vankkaa osaamistaan laaja-alaisesti.

Ihmisen terveys - hyvinvoinnin peruspilari

Opi edistämään elinikäistä terveyttä ja hyvinvointia laaja-alaisesti uusimman tieteellisen tutkimustiedon tukemana sekä esimerkiksi nykyaikaisten teknologisten ratkaisujen avulla. Pääset tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä tai tutkimusta ihmisten terveyden hyväksi useissa erilaisissa tutkinto-ohjelmissa.