Tekoäly ja digitalisaatio

Tekoälyn ja digitalisaation vaikutukset näkyvät kaikkialla. Uuden teknologian pyrkimyksenä on tehdä ihmisten elämästä vaivattomampaa. Sen vuoksi tulevaisuuden palveluiden ja järjestelmien kehittämisen lisäksi on tärkeä tutkia ihmisryhmien, yhteisöjen ja yhteiskuntien tapoja omaksua ja käyttää teknologiaa. Oulun yliopisto on tunnettu langattoman viestinnän pioneerina, ja tutkijoiden katse siintääkin jo 6G:n toteutuksessa. Tekoälyosaamisen keihäänkärkenä toimii puolestaan erittäin vahva konenäköosaaminen.

Ajan hermolla Oulussa

Tekoäly ja digitalisaatio muuttavat maailmaa ja niillä on valtavaa kehityspotentiaalia. Oulun yliopisto pyrkii olemaan ajan hermolla ja tarjoamaan opiskelijoilleen uusinta tietoa siitä, kuinka uudet mullistavat teknologiat voivat parantaa elämänlaatua.

Teemaan liittyviä tutkinto-ohjelmia
Oulun yliopistossa on lukuisia tekoälyyn ja digitalisaatioon kytkeytyviä tutkinto-ohjelmia. Tutki alta eri vaihtoehtoja!

Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka

Tekoälyn ja digitalisaation tarkoitus on tehdä ihmisten elämästä helpompaa ja vaivattomampaa. Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan asiantuntijat hyödyntävät tekoälyn ja digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia monin eri tavoin.
19.12.2016

Informaatiotutkimus

Informaatiotutkimus on viestintätiede, jossa tutkitaan muun muassa, miten tapamme ja tottumuksemme muuttuvat, kun globalisaatio ja digitalisaatio muuttavat maailmaa.

Konetekniikka

Konetekniikka on vahvasti ajassa elävä ala, koska digitalisaatiota on hyödynnetty jo pitkään laitteiden suunnittelussa . Konetekniikan opiskelijana opit suunnittelemaan ja kehittämään laitteiden toimintaa ja luotettavuutta.

Tietojenkäsittelytiede

Tietojenkäsittelytieteen asiantuntijana voi oppia ohjelmoimaan tietokoneiden ja kännyköiden lisäksi myös rakennuksia, autoja, tehtaita, pölynimureita tai elokuvien animaatiohahmoja.

Tietotekniikka

Digitalisaatio ja tekoäly muuttavat maailmaa, ja tietotekniikan opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta erikoistua tekoälyyn, soveltavaan tietotekniikkaan tai tietokonetekniikkaan.

Tuotantotalous

Monitieteisessä tutkinto-ohjelmassa yhdistyvät runsas tekninen osaaminen, taloustieteen menetelmien hallinta sekä ymmärrys ihmisten käyttäytymisestä.

Hanki monialaisia tulevaisuuden taitoja

Opi valjastamaan tekoälyn ja digitalisaation kehityspotentiaali ja auta kehittämään uusia teknologisia ratkaisuja, jotka parantavat ihmisten elämänlaatua. Digitaalisia ratkaisuja hyödynnetään niin tekniikan aloilla kuin esimerkiksi lääke- ja kielitieteissäkin.