Lajitarjontaa ympäri vuoden

Jyväskyläläinen Saana Saltevo rakastui leijalautailuun opiskellessaan lääketiedettä Oulun yliopistossa. Hänen mukaansa Oulu tarjoaa hienon ja turvallisen mahdollisuuden lajin aloittamiseen, sillä rannat ovat aukeita ja matalia ja talvella pääsee meren jäälle harjoittelemaan.

”Pohjois-Suomen harrastusmahdollisuudet ovat ulkoilmaihmiselle aivan vailla vertaa. Kesällä voi harrastaa kellon ympäri ja talvet ovat aina lumisia”, riemuitsee Saltevo.

Nuoren lääkärin arkeen kuuluu laajasti erilaisia urheilulajeja, joista lähes kaikki liittyvät luontoon ja ulkoiluun.

”Jos vain mahdollista, valitsen aina ulkoilun sisällä harrastamisen sijaan. Pohjoisessa on tilaa ja rauhaa hengittää. Ja Oulun leijalautailumahdollisuudet ovat aivan maailman huippua!”

Saltevolle rakkaimpia lajeja ovat talvella lumilautailu ja kesällä enduropyöräilyn lisäksi leijalautailu, wakeboarding ja surffaus.

”Harrastan luonnon rytmin mukaan, niin pysyy mielenkiinto yllä ja saa tarvittavaa vaihtelua.”

Akuuttilääketieteeseen erikoistuva Saltevo pitää harrastuksia tärkeinä opintojen kannalta.

”Hyvä harrastus auttaa tyhjentämään pään, mieli lepää ja aivot saavat aikaa palautua. Olen varmasti parempi lääkäri potilailleni silloin kun voin itsekin hyvin. Ulkoilun jälkeen myös pystyy oppimaan paremmin. Kokonaiselämän tasapaino on tärkeää.”

 

Tämä juttu on #UniOulu-lehden sisältöä.