Nimi: Mika Ahopelto
Opinnot: 4. vuoden prosessitekniikan opiskelija, suuntautumisalana tuotantotalous, sivuaineena biotuotetekniikka
Kesätyöt: prosessinhoitaja, Stora Enso
Isäni on lukion matematiikan opettaja, joten luonnontieteellisiä aineita painotettiin jo kotona. Isoveljeni on opiskellut ammattikorkeassa tietotekniikkaa. Voisi siis sanoa, että tekniikka kulkee meillä ikään kuin suvussa. Yläasteelta lähtien minulle on ollut selvää, että tulevaisuuden alani on jokin tekniikan ala.
Kesätöissä tehtaissa
Olen ollut kolmena kesänä oman alani kesätöissä, viimeisimpänä Stora Enson tehtaalla prosessinhoitajana ja sitä ennen Outokummun terästehtaalla useissa eri tehtävissä. Suuntautumisalani on tuotantotalous ja sen myötä myös henkilöstöpuoli kiinnostaa minua. Sivuaineeni on biotuotetekniikka, sillä koen uusiutuvien materiaalien olevan tulevaisuutta. Parasta olisi, jos voisin yhdistää tulevaisuudessa tuotantotalouden ja biotuotetekniikan osaamisen työssäni.
”Prosessitekniikka on laaja-alainen koulutusohjelma.”
Valmiudet monelle teollisuuden alalle
Prosessitekniikka on laaja-alainen koulutusohjelma. Opiskelemme muun muassa automaatiota, metallurgiaa ja kemiantekniikan kursseja, jotka antavan valmiudet suuntautua monelle eri teollisuuden alalle. Ei siis tarvitse heti tietää, mihin haluaa tulevaisuudessa suuntautua. Ei myöskään kannata tehdä tiukkoja valintoja matematiikan, fysiikan ja kemian välillä vaan kehottaisin opiskelemaan ennakkoluulottomasti niitä kaikkia. Sitä voi myöhemmin huomata, että jokin toinen ala alkaa kiinnostaa enemmän. Parasta opinnoissa on ollut se tunne, kun myöhemmässä vaiheessa opintoja pystyy soveltamaan joitain aiemmin opittuja asioita. Huomaa, millaista hyötyä niistä asioista käytännössä on, jotka on joskus pohjatiedoiksi oppinut.
Pohjoisessa riittää metsiä
Tulevaisuudessa minua kiinnostaa uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntäminen. Niitä meillä Suomessa riittää metsien myötä. Meillä on erinomaiset luonnonvarat täällä pohjoisessa verrattuna muuhun maailmaan. Paljon puhutaan jo biodieselistä ja biopolttoaineista nykyisten fossiilisten polttoaineiden korvaajina. Myös nanoselluloosaa ja selluloosasta valmistettuja tekstiilejä tutkitaan. Niiden parista voi tulevaisuudessa löytyä prosessitekniikan työpaikkoja.
Kiinnostuitko prosessitekniikan opinnoista?
Viimeksi päivitetty: 14.1.2020