Biologian ja kemian kombinaatio

Nimi: Essi Erkkilä
Opinnot: 2. vuoden biokemian opiskelija, sivuaineina biologia ja kemia
 

Hain lukion jälkeen pari kertaa lääketieteelliseen, mutten päässyt sisään. Aloin miettiä, mitä muita vaihtoehtoja olisi. Päädyin biokemiaan, joka on loppujen lopuksi todella hyvä vaihtoehto lääkikselle, sillä nämä alat ovat lähellä toisiaan. Olen kotoisin Kokkolasta. Molemmat vanhempani ovat opiskelleet Oulun yliopistossa ja kannustivat hakemaan tänne. Olen viihtynyt Oulussa tosi hyvin; tämä on pieni suuri kaupunki. Kunnon kaupunki, muttei samalla tavalla hektinen kuin Etelä-Suomen isommat kaupungit.

Uusia näkökulmia ihmiskehoon

Opinnot ovat olleet mielenkiintoisia ja mukavia. En arvannutkaan, kuinka monipuolista biokemian opiskelu on. Meillä on kursseja laidasta laitaan ja yllättävän paljon käytännön opintoja. Labratyöt ovatkin olleet juuri se paras osuus. Olin jo koulussa kiinnostunut biologiasta ja kemiasta, erityisesti biologiasta. Harrastan urheilua ja terveelliset elämäntavat ovat minulle itsestäänselvyys. Opintojen myötä olen saanut niihinkin aivan uudenlaisia näkökulmia, mikä on ollut todella mielenkiintoista.

"Tämä on ala, jossa saa halutessaan olla ihmisten kanssa, mikä on itselleni tärkeä asia."

Mahdollisuuksia moneen

Biokemia on laaja-alainen ala, jota kannattaa harkita, jos on kiinnostunut biologiasta, kemiasta, solubiologiasta, rokotekehityksestä tai vaikkapa elintarvikkeiden lisäaineista. Ala antaa mahdollisuuksia moneen. Valinnaisiksi kursseiksi voi ottaa esimerkiksi markkinointia ja muita sellaisia juttuja, jotka itseä kiinnostavat. Tämä on ala, jossa saa halutessaan olla ihmisten kanssa, mikä on itselleni tärkeä asia. Olen sellainen tyyppi, etten viihtyisi yksin labrassa vaan haluan työskennellä ihmisten parissa.

Nastalenkkarit jalkaan ja lenkille

Olen ulkoilmaihminen ja tykkään siitä, että luonto on lähellä. Rakastan lenkkeilyä ja harrastan sitä läpi vuoden. Talvisaikaan vaihdan tavalliset lenkkarit nastalenkkareihin ja lenkkeilen Oulujoen varren upeissa maisemissa, pakkasesta viis. Siinä unohtuu mahdollinen opiskelustressi nopeasti. Biologiasta kiinnostuneena tykkään samalla seurata myös luonnon ilmiöitä ja vuodenaikojen vaihtelua.

Kiinnostuitko biokemian opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020