Musiikista ammatti

Nimi: Eerika Hänninen
Opinnot: 2. vuoden musiikkikasvatuksen opiskelija
 

Minusta on tulossa musiikinopettaja. Lukiossa minulla ei ollut vielä aavistustakaan, minkä ammatin haluaisin. Lapsesta asti kuitenkin olen harrastanut musiikkia ja yhden pianotunnin jälkeen se ajatus vain putkahti päähän, että hankkisin musiikista itselleni ammatin.

Kotoisa ja kaunis Oulu

Olen Lapin tyttöjä, Sallasta kotoisin. Ouluun muutin ihan puhtaasti opintojen perässä. Olen tykännyt tästä kaupungista, jopa yli ennakko-odotusteni. Oikeasti täällä on kaikki, mitä ikinä tarviikaan. Mielestäni Oulu on myös kaunis kaupunki. Sopeuduin tänne siis erittäin nopeasti ja voin suositella tätä opiskelukaupunkina kenelle tahansa.

”Omasta harrastuneisuudesta on hyötyä pääsykokeissa.”

Soittamista ja kasvatustieteitä käsi kädessä

Opiskelen musiikkikasvatusta nyt toista vuotta.  Tähän mennessä opintoni ovat sisältäneet paljon soittamista: soitinopintoja ja bändikursseja. Kolmannesta vuodesta alkaen ohjelmassa on enemmän kasvatustieteen kursseja. Uusien opiskelijoiden sisäänottomäärä musiikkikasvatuksessa on niin pieni, että meistä muodostui nopeasti hyvin tiivis yhteisö. Kynnys kysyä neuvoa vanhemmilta opiskelijoilta on myös todella matala. Kannattaa verkostoitua myös muiden alojen opiskelijoiden kanssa yli tiedekuntien rajojen.

Musikaalisuus ja oma harrastuneisuus

Päästäkseen opiskelemaan musiikinopettajaksi täytyy olla jonkin verran musikaalinen. Pääsykoe on pitkälti soittamista, rytmin tapailua ja muuta vastaavaa eli omasta harrastuneisuudesta on hyötyä pääsykokeissa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että täällä opiskellaan musiikin opettajiksi eikä muusikoiksi.

Kiinnostuitko musiikkikasvatuksen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 16.12.2019