Tuleva kemian ope

Nimi: Niko Hietalahti
Opinnot: Kemian opiskelija
 

Lukiosta asti mietin, että taidan haluta aineenopettajaksi. Kemia on kiinnostava aine ja pian valmistunkin kemian opettajaksi. Voin sitten työskennellä muun muassa yläkouluissa ja lukioissa. Sijaisuuksia olen tässä opintojen ohessa jo tehnytkin. Opettajan opintoja on yhteensä 60 opintopistettä. Opetusharjoittelua siitä saisi mielestäni olla nykyistä enemmän, sillä käytännön koulutyössä open hommat oppii parhaiten.

”Käytännön koulutyössä open hommat oppii parhaiten.”

Lisää opetusharjoittelua ohjelmaan

Kemian pääsykokeet perustuivat lukion oppimäärään. Matemaattisia aineita voi päästä opiskelemaan myös suoraan lukiotodistuksen arvosanoilla ilman pääsykokeita. Hyppäys lukiosta yliopistoon tuntui alkuun valtavalta. Esimerkiksi matematiikka on lukiossa ihan laskemista ja täällä yliopistossa todistamista. Eli pyritään esimerkiksi todistamaan, miksi ja miten joku lasku on laskettava tietyllä tavalla tai mistä laskukaavat on johdettu.

Opiskelijalle viihtyisä Oulu

Olen lähtöisin Kaustisilta. Ouluun minut toi puhtaasti opiskelu. Kaupunkina tämä on viihtyisä ja opiskelijaystävällinen. Asuminen Oulussa on halvempaa kuin muissa Suomen isoissa kaupungeissa. Opiskelijaelämä on vilkasta ja rohkaisen kaikkia tänne tulevia uusia opiskelijoita lähtemään mukaan oman ainejärjestönsä tapahtumiin ja toimintaan.

Kiinnostuitko kemian opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 16.12.2019