Kehittämistyötä tarvitaan yhä enemmän

Nimi: Sanna Holappa
Opinnot: 3. vuoden hoitotieteen opiskelija, sivuaineina organisaatioiden ja työyhteisöjen johtaminen, terveyden edistäminen
Aiemmat opinnot: lähihoitaja, sairaanhoitaja
Työt: sairaanhoitaja, Oulun yliopistollinen sairaala

Olin työskennellyt kymmenen vuotta lähihoitajana, kun lähdin opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Vastaavasti kymmenen vuotta sairaanhoitajana työskenneltyäni totesin, että haluan opiskella lisää. Haluan kehittää asioita ja tuoda kehittämistyön työntekijätasolle. Uskon, että pitkä työura auttaa myös näkemään asioita ja kehittämisen kohteita. Maailma muuttuu, ja kehittämistyötä tarvitaan yhä enemmän.

Syvyyttä työhön

Parasta opinnoissani on ollut se, että ne ovat antaneet syvyyttä työhöni sairaanhoitajana. Opintojen myötä olen nähnyt sairaanhoitajan työn ja hoitotyön laajemmin ja olen pystynyt kehittämään työtäni. Vastaavasti myös työni sairaanhoitajana tukee opintojani. Johtamisen ja terveyden edistämisen sivuaineopintoni laajentavat näkökulmaani entisestään. Aikomukseni on opiskella sivuaineiden lisäksi valinnaisina opintoina myös didaktikkaa, sosiologiaa ja terveystaloutta, jotta saisin laaja-alaista näkemystä asiantuntijana toimimiseen.

”Haluan kehittää asioita ja tuoda kehittämistyön työntekijätasolle.”

Organisoida, suunnitella, kehittää

Olen tehnyt sairaanhoitajan työtä 50-prosenttisella työajalla ja olen juuri aloittamassa sijaisuuden apulaisosastonhoitajana, joka on myös opintoihini liittyvä harjoittelu. Tämä on hyvä sauma kokeilla, mitä esimiestyö on. Työnantaja on ollut opintojeni suhteen todella joustava, ja sitä joustoa on tarvittu. Opintojen yhdistäminen työhön ja pikkulapsiarkeen on vaatinut sovittelua. Tulevaisuudessa haaveenani olisi toimia asiantuntijana tutkimus- ja kehittämistyössä. Esimiestyö tai opettajana toimiminenkaan eivät ole poissuljettuja. Olisi ihanaa organisoida, suunnitella ja kehittää hoitotyötä niin että se jalkautuisi käytännön työhön.

Tulevaisuudesta pitää olla kiinnostunut

Haluaisin rohkaista myös jo pitkän työuran tehneitä hakeutumaan rohkeasti opintoihin, jos tuntuu, että ala kiinnostaa. Asiantuntemus hoitotyöstä on pelkästään plussaa, ja vielä nelikymppisenäkin voi hyvin lähteä kehittämään itseään. Ala sopii sellaiselle joka on luova ja innostunut ottamaan haasteita vastaan. Itsensä pitää uskaltaa pistää likoon ja tulevaisuudesta pitää olla kiinnostunut. Myös nöyryyttä tarvitaan tällä alalla.

Mieli lepää luontopolulla

Olen ulkoilmaihminen ja tykkään samoilla metsässä. Nyt kun on alle kouluikäisiä lapsia, teemme heidän kanssaan metsä- ja nuotioretkiä. Oulussa esimerkiksi Pilpasuon ja Huutilammen luontopolut ovat sellaisia joissa lapset viihtyvät. Molemmista löytyy lyhyet reitit ja makkaranpaistomahdollisuus. Reittien varrella on myös tehtäviä lapsille. Toivoisin, että saisin siirrettyä luonnosta nauttimisen lapsilleni.

Kiinnostuitko hoitotieteen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020