Monipuolinen naapurikieli

Nimi: Stina Huhtela
Opinnot: 1. vuoden pohjoismaisen filologian opiskelija (yhteishausta 2020 alkaen tutkinto-ohjelman nimi on ruotsin kieli)

Ruotsi on aina ollut minulle tärkeä kieli. Kävin ruotsinkielisen ala-asteen Oulussa Svenska Privatskolanissa. Vanhempani eivät ole ruotsinkielisiä, mutta myös äitini oli aikanaan käynyt saman koulun ja vanhemmilla oli ajatus kielikylvystä. Opin kielen nopeasti ja puhuin koulussa ruotsia ja kotona suomea. Joskus puhumme äidin kanssa edelleen kotonakin ruotsia.

Opettajuus on hyvä kombo

Tällä hetkellä suunnitelmissani on opettajan ammatti. Olen ollut uimaopettaja kymmenen vuotta ja nautin siitä, kun huomaan lasten kehityksen. Haaveilen myös vaihto-opiskelusta Islannissa. Olen nähnyt sieltä paljon ihania kuvia, mutten ole vielä koskaan päässyt paikan päälle niihin maisemiin. Pohjoismaiset mytologiat ja kansantarut kiehtovat minua. Ruotsin lisäksi Oulun yliopistolla on mahdollista opiskella tanskaa, norjaa ja islantia.

"Pääsykokeisiin kannattaa valmistautua käyttämällä rohkeasti ruotsin kieltä ja lukemalla ruotsiksi. Lastenkirjoista voi aloittaa."

Lukemisen voi aloittaa lastenkirjoista

Ruotsin opiskelu on paljon muutakin kuin ruotsia. Meillä on paljon mahdollisuuksia sivuaineisiin, moni lukee esimerkiksi markkinointia ja viestintää. Tutkinnon voi räätälöidä mieleisekseen. Jos puhuu sekä suomea että ruotsia hyvin ja osaa siihen päälle vielä englannin, se on tosi kova valtti työelämässä. Suomalaisilla yrityksillä on paljon yhteyksiä ruotsalaisten yritysten kanssa, ja kielitaitoa tarvitaan. Pääsykokeisiin kannattaa valmistautua käyttämällä rohkeasti ruotsin kieltä ja lukemalla ruotsiksi. Lastenkirjoista voi aloittaa.

Luistimet kassiin ja jäälle

Asuin monta vuotta pääkaupunkiseudulla, ja olen nyt palannut juurilleni Ouluun. Tykkään talvesta ja lumesta. Ihanaa, kun on valoisaa, vaikka on pimeää. Etelä-Suomessa ikävöin kunnon pakkasia. Harrastan lumilautailua, ja Oulusta on helppo lähteä vaikka päiväksi lautailemaan. Toisinaan nakkaan luistimet kassiin ja lähden läheiselle kentälle luistelemaan. Sitä tunnetta ei voita mikään, kun on saanut posket pakkasessa punaisiksi ja ottaa kotona kupillisen kuumaa kaakaota.

Kiinnostuitko ruotsin kielen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 16.12.2019