Tietoliikenne ja verkkopalvelut kiinnostuksen kohteena

Nimi: Atte Jauhiainen
Opinnot: 4. vuoden tietotekniikan opiskelija
Työt:R&D Software Engineer, Uros; R&D Trainee, Nokia 

Aloitin tietotekniikan opinnot Oulussa neljä vuotta sitten. Muutin tänne Helsingistä, tyttöystäväni opiskeli jo täällä ja itsekin halusin vaihtelua. Olen viihtynyt Oulussa todella hyvin. Tietotekniikka oli minulle hyvin luonnollinen valinta. Olen pelaillut koko ikäni ja olen muutenkin aina puuhaillut tietokoneiden parissa.

Laadukasta opetusta

Oulu oli minulle ykkösvaihtoehto opiskelupaikaksi. Tulin tänne vähän niin kuin isäni jalanjäljissä, koska hänkin on opiskellut täällä. Olen nyt tietotekniikan neljännen vuoden opiskelija. Opetus Oulun yliopistossa on mielestäni laadukasta, joten opit menevät helposti perille.

”Oulu on mielestäni hyvin opiskelijaystävällinen kaupunki.”

5G-mittausjärjestelmien kehitys

Olen päässyt jo opiskeluaikana mukaan 5G-mittausjärjestelmien kehitystyöhön oltuani Nokialla harjoittelijana. Seuraavaksi olen menossa Urokselle tekemään verkkopalveluiden suunnittelua ja ohjelmointia sekä infrastruktuurien kehittämistä.

Matematiikkaan pohjautuvat pääsykokeet

Tietotekniikan pääsykokeet ovat mielestäni hyvin ”lukioystävälliset”. Pääsykoe pohjautuu lukion pitkän matematiikan oppimäärään. Matematiikan lisäksi kokeessa pitää vastata joko fysiikan tai kemian kysymyksiin. Ennen varsinaisten opiskelujen aloittamista kannattaa tutustua myös ohjelmointiin.

Opiskelijaystävällinen Oulu

Oulu on mielestäni hyvin opiskelijaystävällinen kaupunki. Keskusta on kompaktin kokoinen ja asuminen on täällä muihin isoihin kaupunkeihin verrattuna edullista. Opiskelijayhteisölle ja ainejärjestölle annan paljon plussaa. Suosittelen uusille opiskelijoille, että he lähtisivät rohkeasti mukaan oman ainejärjestönsä tapahtumiin. Opiskelijaelämä on täällä varsin vilkasta ja tarjolla on paljon tapahtumia, joissa on porukkaa monesta eri ainejärjestöstä.

Kiinnostuitko tietotekniikan opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020