Unelmatyöstä palkitseva fiilis

Nimi: Valtteri Johansson
Opinnot: 2. vuoden arkkitehtuurin opiskelija
Kesätyöt: arkkitehtiylioppilas, Arkkitehtitoimisto Jarkko Saarinen Oy
 

Minulla oli jo lapsena tahto ratkaista ongelmia. Ilmoitin esimerkiksi vanhemmilleni, ettei olohuoneemme sisustus ole kaikkein optimaalisin, ja vanhemmat auttoivat minua siirtämään sohvaa. Pienelle kesämökillemme tehtiin myös laajennus, joka piirrettiin aikalailla sellaiseksi kuin minä sen suunnittelin. Arkkitehtuuri tuntui siis omalta alalta aina.

Parasta on yhdessä tekeminen

Parasta on ollut oppimisen ja tekemisen ilmapiiri. Opettajat ovat läsnä ja opiskelijatovereiden kanssa opitaan yhdessä tekemällä. Välillä on pitkiä päiviä ja jopa öitä tulee vietettyä koulussa jonkun projektin alla, mutta kun saa homman valmiiksi, tulee palkitseva fiilis, että tätä haluan tehdä.

Arkkitehdilta vaaditaan hyvää työmoraalia

Olen ollut oman alani kesätöissä kotikaupungissani Turussa. Siellä näin, miten asiat menevät työelämässä. Opiskellessa työympäristö on kokeilevampi kuin työelämässä. Arkkitehdilta vaaditaan hyvää työmoraalia ja halua kehittää kaupunkia ja ympäristöä, ihmisten elämää. Arkkitehtuuri ei ole sitä että suunnittelee hyvännäköisen tuolin, jossa kukaan ei halua istua.

"Ei siis ole syytä lannistua jos ei heti pääse sisään, vaan kannattaa kehittää taitojaan."

Tarkkaile ympäristöä ja ihmisiä

Arkkitehtuuria ei ole aina helppoa päästä opiskelemaan. Tiedän sen, sillä yritin kolme kertaa ennen kuin sain opiskelupaikan. Ei siis ole syytä lannistua jos ei heti pääse sisään, vaan kannattaa kehittää taitojaan, esimerkiksi piirtämistä. Tarkkaile ympäristöä ja ihmisiä. Arkkitehtuuri on luova ala, joten pääsykokeissa ei kannata jännittää. Itse sain parhaan tuloksen, kun heitin kaiken jännityksen nurkkaan.

Lähellä pohjoista

En tiennyt Oulusta juuri mitään kun muutin tänne, mutta olin kuullut, että täällä on hyvä porukka ja hyvä opiskeluilmapiiri. On ollut mukavaa huomata, että kuulopuheet pitivät paikkansa. Pohjoisesta sijainnista olen ottanut ilon irti muun muassa käymällä laskettelemassa Rukalla. Kun on lähellä pohjoista, se antaa uusia mahdollisuuksia. Täällä on kunnon talvi. Olen kaivannut kotiseudulle vähemmän kuin mitä aluksi ajattelin. Mutta edelleen kannatan TPS:ää!

Kiinnostuitko arkkitehtuurin opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020