Luonnontieteitä, lääketiedettä ja tekniikkaa

Nimi: Terhimaria Kaski
Opinnot: 2. vuoden lääketieteen tekniikan opiskelija
Kesätyöt: tutkimusavustaja, Oulun yliopiston Lääketieteellisen kuvantamisen, fysiikan ja tekniikan tutkimusyksikkö (MIPT)

Kokeilin montaa eri juttua ennen kuin löysin oman alani. Opiskelin matematiikkaa, fysioterapeutin opintoja ja ympäristötekniikkaa. Mikään näistä ei tuntunut täysin omalta ja oman alan etsimiseen kului neljä vuotta. Välillä turhauduin monta kertaa. Kun löysin lääketieteen tekniikan, ymmärsin, että olin kyllä koko ajan oikeilla jäljillä. Kaikki aiemmat opintoni tukevat nykyisiä opintojani.

Haluan oikeasti osata asiat

Opinnoissani yhdistyvät matemaattinen puoli ja fysikaaliset ilmiöt sekä lääketieteeseen liittyvät anatomian ja biolääketieteen kurssit. Nyt olen omalla alallani. Aiemmin motivaatio opiskella on tullut muualta, kuten hyvistä arvosanoista. Nyt haluan oikeasti osata nämä asiat. Yksi parhaista asioista siinä, että olen vaihtanut monta kertaa opiskelualaa, on se että olen saanut paljon uusia ystäviä monilta eri aloilta.

Heti oman alan töihin

Vaikka olin opiskellut lääketieteen tekniikkaa vasta vajaan vuoden, ajattelin, että haluan hakea oman alani töitä kuten kaverini, jotka ovat edenneet opinnoissaan jo pidemmälle. Tiesin Oulun yliopiston Lääketieteellisen kuvantamisen, fysiikan ja tekniikan tutkimusyksiköstä ja laitoin hakemuksen sinne. Pääsinkin töihin heti vuoden alusta opintojen ohella ja kesän ajaksi täysillä tunneilla. Nyt olen ollut työpaikassani yli puoli vuotta ja tuntuu hienolta, että uskalsin hakea.

Lääketieteen tekniikka sopii sellaiselle joka on kiinnostunut luonnontieteistä, lääketieteestä ja tekniikasta.

Todella monipuolinen ala

Lääketieteen tekniikka sopii sellaiselle joka on kiinnostunut luonnontieteistä, lääketieteestä ja tekniikasta. Se on todella monipuolinen ala. Esimerkiksi koodaustaitoiselle työllistymismahdollisuudet ovat rajattomat. Myös yritysmaailmassa on paljon työllistymismahdollisuuksia esimerkiksi terveysteknologiaan liittyen. Opintoihin haetaan maisterivaiheeseen, joten jos lääketieteen tekniikka kiinnostaa, kannattaa hakeutua opiskelemaan jotain tekniikan alaa tai luonnontieteitä.

Hutilyönneistä ei pidä lannistua

Arktinen asenne löytyy tavasta tehdä asioita. Mielestäni se on sitä, että on uskallusta yrittää. Olen elävä esimerkki siitä, että hutilyönneistä ei pidä lannistua. En voinut jäädä opiskelemaan aloja, jotka eivät kiinnostaneet, vaan etsin omaa juttuani niin pitkään, että löysin sen. Oikeastihan tässä elämässä voi tehdä ihan mitä vaan!

Kiinnostuitko lääketieteen tekniikan opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020