Kurkistus tietokoneeseen

Nimi: Päivi Kivijakola
Opinnot: 3. vuoden tietojenkäsittelytieteen opiskelija, sivuaineena tilastotiede

Olen kotoisin Ylivieskasta, joten Oulun yliopisto oli minulle luonnollinen valinta. Olen aina ollut kiinnostunut matematiikasta, luin lukiossa pitkän matematiikan. Lukioiässä tekniikkakin alkoi kiinnostaa. Tietojenkäsittelytiede tuntui sopivalta opiskelualalta, vaikken ollut ennen opintoja perehtynyt koodaukseen, vaan aloitin sen puhtaalta pöydältä.

Valmis oppimaan ja omaksumaan

Parasta on ollut päästä oppimaan kaikkea sitä, mitä tietokone pitää sisällään. Ennen ajattelin, että tietokone on tietokone ja se tekee itsestään asioita. Nyt, kun olen oppinut koodaamista ja suunnittelua, osaan ajatella laajemmin, mitä asioiden takana on. Olen oppinut kolmessa vuodessa todella paljon uutta. Asioita oppii, kun on valmis oppimaan ja omaksumaan.

Perheenjäsenten tekninen tuki

Olen hakenut nyt kovasti kesätöitä, olisi mukava jo päästä käyttämään opittuja asioita käytännön työelämässä. Olen kyllä yleensä se, jolle soitetaan, jos jollakulla perheenjäsenellä tai ystävällä on tietotekninen ongelma. Viimeksi autoin äitiäni tilaamaan valokuvia netistä. Hienoa, että pystyn olemaan muille avuksi.

”Tietojenkäsittelytieteessä minua kiehtoo myös se, että tässä pääsee suunnittelemaan asioita käyttäjän kannalta.”

Ongelmanratkaisua käyttäjän kannalta

Tietojenkäsittelytieteisiin otetaan hyvällä prosentilla opiskelijoita sisään, joten kannattaa hakea, jos ala yhtään kiinnostaa. Naisten ei kannata säikähtää sitä, että tämä on miesvaltainen ala. Naiset ovat monessa asiassa ehkä miehiä loogisempia, joten ajattelen, että tekniikkaa opiskelleille naisille löytyy hyvin paikkoja työelämästä. Tietojenkäsittelytieteessä minua kiehtoo myös se, että tässä pääsee suunnittelemaan asioita käyttäjän kannalta.

Jääkiekko yhdistää oululaisia

Olen kova penkkiurheilija ja aina kannattanut Kärppiä, joten muutto Ouluun on ollut siinäkin mielessä toiveiden täyttymys. Välillä käyn katsomassa pelejä, ja etenkin MM-kisoja seuraan tarkasti. Seuraan myös taulukoita. Fanitus alkoi jo lapsuudessa, kun veli alkoi fanittaa Kärppiä. Olen huomannut, että jääkiekko on aihe, josta oululaisten kanssa on aina helppoa alkaa juttelemaan. Se yhdistää oululaisia.

Kiinnostuitko tietojenkäsittelytieteen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020