Lapset ovat aitoja

Nimi: Milla Korva
Opinnot: Varhaiskasvatuksen 4. vuoden opiskelija, sivuaineina koulutusteknologia ja varhaislapsuuden kulttuuriset ympäristöt
 

Olin lukiossa kiinnostunut luokanopettajan opinnoista ja yritinkin pari kertaa sisään luokanopettajakoulutukseen, mutten saanut opiskelupaikkaa. Pääsin työkokeiluun päiväkotiin ja ohjasin samalla alakoululaisten kerhoja. Tuona aikana varhaiskasvatus alkoi tuntua vahvasti omalta jutulta. Lapset ovat niin aitoja.

Teoria ja käytäntö kohtaavat

Opinnoissa parasta on ollut se, miten teoria ja käytäntö kohtaavat. Pääsen ihan oikeasti suunnittelemaan lapsille toimintaa ja toteuttamaan sitä oppimani teorian pohjalta samanhenkisten ihmisten kanssa. Teemme paljon ryhmätöitä.

Tämä on minun alani

Olen tehnyt opiskelujen aikana muutamia sijaisuuksia päiväkotiin, ja kartuttanut työkokemusta myös olemalla lapsenvahtina. Opintojen myötä ajattelutapani on muuttunut ihan selvästi, ja huomaan, että minulla on nyt teoriapohjaa näihin asioihin. Kun käy välillä niin sanotusti kentällä töissä, muistaa taas, miksi opiskelee. Yhä vahvemmin tuntuu siltä, että varhaiskasvatus on minun alani. Työmahdollisuuksia on myös muualla kuin päiväkodissa.

”Jos varhaiskasvatus alana kiinnostaa, kannattaa hankkia työkokemusta vaikka ihan lapsenvahtina.”

Pysy kärryillä ajankohtaisista aiheista

Minulla ei ollut opiskelemaan hakiessani juuri kokemusta pienistä lapsista, mutta suosittelen, että jos varhaiskasvatus alana kiinnostaa, kannattaa hankkia työkokemusta vaikka ihan lapsenvahtina. Siinä näkee nopeasti, onko oikeasti kiinnostunut ja motivoitunut työskentelemään lasten kanssa. Pääsykokeita ajatellen kannattaa pysytellä ajan tasalla siitä, mitkä ovat ajankohtaisia aiheita tällä alalla.

Kotiovelta metsään

Alun pitäen hain muuallekin opiskelemaan, mutta kotikaupunkiin jääminen tuntui hyvältä. Täällä ovat kaikki tutut. Nautin luonnosta, jossa saan viettää aikaa Lara-koirani kanssa. Tykkäämme lähteä esimerkiksi samoilemaan luontopolkuja. Kotioveltamme pääsee suoraan metsään.

Kiinnostuitko varhaiskasvatuksen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 16.12.2019