Hammaslääkäri tekee töitä käsillään

Nimi: Paavo Lahdensuo
Opinnot: 1. vuoden hammaslääketieteen opiskelija
 

Hammaslääkärin ammatti on hyvin käytännönläheinen. Siinä pääsee tekemään konkreettista työtä käsillä ja samalla se sisältää ongelmanratkaisua ja asiakaspalvelua.

Teoria ensin, sitten sama käytännössä

Lukioaikaan minulla ei ollut mitään suunnitelmia tulevasta ammatista. Intissä se jotenkin selkeni, että haluaisin opiskella hammaslääkäriksi. Ennen lääketieteelliseen pääsyä kävin valmennuskurssin Ilmajoen opistolla ja siitä on ollut jatkuvasti hyötyä opinnoissa. Pääsykoe perustui fysiikkaan, kemiaan ja biologiaan. Opintojen alussa pari vuotta menee teorian parissa. Kolmannella vuodella alkavat klinikat, joissa töitä aletaan tehdä ihan käytännössä. Ensin toimenpiteitä tehdään nukeilla ja sitten oikeilla potilailla.

”Ouluun valmistui juuri uudet ja modernit tilat hammaslääketieteelliselle ja opetushammaslääkärikeskukselle.”

Laadukas opetus antaa hyvät eväät työelämään

Ouluun valmistui juuri uudet ja modernit tilat hammaslääketieteelliselle ja opetushammaslääkärikeskukselle. Tilojen lisäksi myös opetus on Oulussa huippuluokkaa. Yhteistyö ja tiimityöskentely opiskelijoiden ja professorien välillä toimii. Opetus on laadukasta ja käytännönläheistä sekä ajanhermoilla olevaa. Opiskelijaelämä on toki vilkasta myös. Paljon on tapahtumia, vaikka joka viikolle, eli varaa on todellakin valita.

Sujuvaa eloa Oulussa

Pidän Oulusta kaupunkina ja asumispaikkana hyvin paljon. Täällä on monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia sekä paljon nähtävää ja koettavaa. Jotenkin Oulu on mielestäni sujuva kaupunki. Liikkuminen on vaivatonta ja palvelut helposti saatavilla asuinalueesta riippumatta. Kulkuyhteydet pelaavat ja asuminen on halpaa. Eli Oulu on erittäin opiskelijaystävällinen.

Kiinnostuitko hammaslääketieteen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020