Pätevyys elektroniikkaan

Nimi: Antti Lukkari
Opinnot: sähkötekniikan opiskelija (yhteishausta 2018 alkaen tutkinto-ohjelman nimi on elektroniikka ja tietoliikennetekniikka)


Pidin lukiossa fysiikasta ja matematiikasta. Yliopistovierailulle kiinnostuin sähkötekniikan tarjoamasta mahdollisuudesta opiskella fysiikkaa ja kemiaa ja saada samalla diplomi-insinöörin tutkinnon. Niinpä hain Oulun yliopistoon. Koulutukseni antaa pätevyyden työtehtäviin, joissa suunnitellaan elektronisia laitteita kuten matkapuhelimia.

Tukea opintoihin

Yllättävintä opinnoissa ovat olleet aluksi vaikeilta tuntuvat asiat. Nekin ovat vähitellen auenneet, kun olemme perehtyneet niihin porukalla. Ne tuntuvat nykyään paljon loogisemmilta. Meillä on myös omaopettajia, jotka opastavat opintoihin liittyvissä asioissa. Heiltä voi aina kysyä neuvoa.

”Kannattaa miettiä omaa alaa sen perusteella, mistä aineista on kiinnostunut lukiossa tai muuten koulussa.”

Työharjoittelun kautta ammattilaiseksi

Meillä on kandivaiheessa vapaaehtoinen työharjoittelu, jonka suoritin kesätöissä ABB:llä. Maisterivaiheessa on edessä toinen, pakollinen työharjoittelujakso. Opinnot antavat mielestäni hyvät eväät työelämää varten. Täällä oppii paljon ryhmätyötaitoja, joita tarvitaan työelämässä.

Suosikki aineista pohja yliopisto-opintoihin

Opiskelupaikkaa pohtivalle nuorelle antaisin vinkiksi, että kannattaa miettiä omaa alaa sen perusteella, mistä aineista on kiinnostunut lukiossa tai muuten koulussa. Niiden pohjalta voi sitten tutustua erilaisiin opiskelumahdollisuuksiin. Minä löysin fysiikan ja matematiikan kautta sähkötekniikan.

Kiinnostuitko elektroniikan ja tietoliikennetekniikan opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020