Pitkäjänteisyys on matematiikan hienous

Nimi: Sami Määttä
Opinnot: matematiikan opiskelija, aineenopettajan suuntautumisvaihtoehto (yhteishausta 2018 alkaen tutkinto-ohjelman nimi on matemaattisten aineiden opettaja). Sivuaineina Samilla ovat fysiikka ja kemia. 

Meillä oli Rovaniemen Muurolassa todella persoonallinen ja hyvä matematiikan opettaja, joka osaltaan vaikutti siihen, että aloin ajatella matematiikan opettajan uraa. Muistan vieläkin joitain hauskoja asioita hänen opetuksestaan. Tykkään auttaa muita ja opettajat ovat parhaimmillaan olleet minulle hyviä roolimalleja, hyviä tyyppejä joilta on aina voinut kysyä neuvoa.

Mieluiten porukassa

Parasta opiskelussa ovat olleet kurssikaverit. Lukiossa laskeskelin matematiikkaa paljon yksin. Yliopistolla toisiin tutustuminen on ollut helppoa, löysin heti samanhenkistä porukkaa. Olihan se suuri muutos muuttaa pieneltä paikkakunnalta tänne, sillä Oulun yliopistossa on opiskelijoita enemmän kuin Muurolassa asukkaita. Nykyään, jos vain on mahdollisuus, ratkon tehtäviä mieluiten porukassa.

Vastaus ei ole se tärkein

Tein jonkin verran matematiikan opettajan sijaisuuksia jo ennen kuin tulin yliopistoon. Vasta täällä olen ymmärtänyt, mitä se opettaminen oikeasti on. Vastaus ei ole ollenkaan niin tärkeä asia kuin se, miten siihen päätyy. Olemme pitäneet laskuharjoituksia kauppatieteilijöille, ja se on ollut mukavaa. Ilmeisesti ihan mielekästä heillekin, ainakin palautteen perusteella.

”Olen saanut täällä valmiuksia moniin eri asioihin. Minustahan tulee matematiikan alan asiantuntija.”

Matematiikkaa itseä varten

Vaikka matematiikan opettajan työ ei lopulta olisikaan juuri se työ jota haluan tehdä lopun elämäni, olen saanut täällä valmiuksia moniin eri asioihin. Minustahan tulee matematiikan alan asiantuntija. Matemaatikkoja voi olla erilaisia ja useissa eri tehtävissä. Ajattelen sen niin, että matematiikkaa tehdään itseä varten.

Matemaatikon sisu

Pitää käydä epämukavuusalueella, sillä siellä tapahtuu oppimista. WhatsApp-ryhmämme nimi on Päänhakkaajat, ja se kyllä kertoo paljon tästä hommasta. Välillä tulee turhautumista, mutta niin pitääkin. Matemaatikolta vaaditaan sisua sietää sitä. Tulee sekin päivä, kun asiat vielä loksahtavat kohdilleen. Siihen voi mennä puoli vuotta, mutta se tulee. Matematiikka vaatii pitkäjänteisyyttä. Se on matematiikan hienous ja kirous.

Kiinnostuitko matemaattisten aineiden opettajan opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 16.12.2019