Mahdollisuuksia ihan kaikkeen

Nimi: Valtteri Mäkäläinen
Opinnot: 3. vuoden kauppatieteiden opiskelija, suuntautumisalana laskentatoimi, sivuaineina rahoitus ja yritysjuridiikka
Kesätyöt: Assistant Controller, PKC Group
 

Putosin tyhjän päälle jouluna 2013, kun vammauduin ja jouduin lopettamaan koripallourani. Siihen asti olin ajatellut, että pelaan koripalloa ammatikseni, eikä opiskelu ollut käynyt mielessäkään. Hain opiskelemaan kauppatieteitä ja ensimmäistä pääsykoekirjaa lukiessani inspiroiduin alasta. Jouduin näkemään paljon vaivaa pääsykokeisiin, mutta se kannatti.

Parasta on kaveriporukka

Parasta opiskelussa ovat olleet täältä saadut ystävät. Olen kotoisin Lahdesta, joten vanhat kaverit ovat jääneet sinne. Meillä on Oulussa noin kolmenkymmenen hengen kaveriporukka, jonka kanssa tehdään melkein viikoittain jotain kivaa. Pelataan lautapelejä, pidetään hauskaa ja nautitaan olosta.

Halu kehittyä ihmisenä ja työntekijänä

Pääsin heti ensimmäisenä opiskelukesänä töihin PKC Groupin taloushallintoon, jonne jäin osa-aikaisena töihin viime kesään asti. Silloin lähdin vaihtoon Indonesiaan Balille neljäksi kuukaudeksi, joten työsuhde piti irtisanoa. Nyt odottelen soittoa mahdollisesta työpaikasta ensi kesälle. Olen luottavainen sen suhteen, että se löytyy. Haluan kehittyä ihmisenä ja työntekijänä ja ajattelen, että mitä monipuolisemmin tekee juttuja, sitä taitavammaksi on mahdollista tulla.

"Olen kokenut, että tämä ala avaa mahdollisuuksia ihan kaikkeen."

Kauppatieteet avaavat mahdollisuuksia

Ylioppilaskirjoituksista saa pisteitä kauppatieteiden pääsykokeissa, joten jos suunnittelee kaupallista alaa, ylioppilasarvosanat kannattaa pitää mielessä. Itselläni tosin oli lyhyt matematiikka enkä ollut koulussa muutenkaan mitenkään hyvä, joten kovalla työlläkin pääsee sisään. Kauppatieteet on laaja opiskeluala eikä sulje mitään pois, päinvastoin. Olen kokenut, että tämä ala avaa mahdollisuuksia ihan kaikkeen. Puolet opinnoista on englanniksi, ja senkin oppii nopeasti.

Oululaisia on helppo lähestyä

Lahdesta katsottuna Oulu on pohjoisessa, mutta täältä käsin katsottuna Lappiinkin on vielä matkaa. Olisi mukava ottaa pohjoisuudesta enemmänkin irti ja lähteä esimerkiksi Lappiin vaeltelemaan. Etelä-Suomesta muuttaneena näen selvän eron oululaisten ja eteläsuomalaisten ihmisten välillä. Oululaiset ovat helposti lähestyttäviä ja avoimia, ihmiset hymyilevät. Kaikki ovat yhtä ja aina löytyy juttuseuraa.

Kiinnostuitko kauppatieteiden opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 16.12.2019