Kasvatustieteitä ja yrittäjyyttä

Nimi: Niina Marostenmäki
Opinnot: 4. vuoden kasvatustieteiden opiskelija, suuntaumisena kasvatuspsykologia, sivuaineina sosiologia sekä työ- ja organisaatiopsykologia
Osa-aikaiset työt: projektisuunnittelija, OuluES ja BusinessOulu; yhteisökoordinaattori, Tellus Innovation Arena; parturi-kampaaja
 

Suoritin kotikaupungissani Kemissä kaksoistutkinnon eli opiskelin lukion ohella parturi-kampaajaksi. Koulun jälkeen alkoi kuitenkin tuntua, ettei kampaajan työ ole sitä mitä haluaisin tehdä lopun elämääni. Niinpä pidin välivuoden jolloin olin työkokeilussa koulunkäynnin avustajana. Se sytytti kipinän, että haluan tehdä töitä nuorten kanssa. Aloin katsella vaihtoehtoja ja löysin kasvatustieteet.

Parasta valinnanvapaus

Opinnoissa parasta on ollut valinnanvapaus ja itsenäisyys. Olen tehnyt monenlaisia töitä opiskelujen ohessa, ja opinnot on ollut helppo yhdistää työhön. Tenttejä ei juurikaan ole, vaan enemmän erilaisia oppimistehtäviä. Ne ovat auttaneet löytämään ne asiat, jotka oikeasti kiinnostavat ja mihin haluaa perehtyä tarkemmin. Ajanhallintani on myös kehittynyt opiskelujen myötä.

Kokemukset käyttöön mentorina

Toimin viime kesänä nuorten kesäyrittäjäprojektissa mentorina. Ohjasimme työparini kanssa nuoria, jotka halusivat kokeilla yrittäjyyttä. Siinä sain yhdistää kasvatustieteet, kiinnostukseni yrittäjyyteen ja kokemukseni yrittäjyydestä. Olen opiskelujen ohessa tehnyt edelleen parturi-kampaajana töitä yrittäjänä. Tällä hetkellä työskentelen myös yhteisökoordinaattorina Telluksessa. Tuossa työssä tärkeänä osana on ihmisten yhdistäminen.

”Voin luvata, että oma kiinnostuksen kohde löytyy kyllä. Sivuaineita voi valita todella vapaasti.”

Oma kiinnostuksen kohde löytyy kyllä

Kun hain opiskelemaan, en tiennyt ihan tarkalleen, millaista työtä haluaisin tehdä tulevaisuudessa, joten yleisen kasvatustieteen linja kuulosti minulle sopivalta. En välttämättä tiedä vieläkään, mieleni on muuttunut ainakin viisi kertaa matkan varrella. Tänne tullessa ei siis tarvitse olla koko elämä mietittynä valmiiksi. Voin luvata, että oma kiinnostuksen kohde löytyy kyllä. Sivuaineita voi valita todella vapaasti.

Avannosta vauhtia positiivisuuteen

Olen ollut mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia, muun muassa startup-tapahtuma Polar Bear Pitchingiä. Olen pistänyt merkille, että oululaisilla on erityinen tekemisen meininki. Asioihin tartutaan ja niitä uskalletaan tehdä, vaikkei osattaisi täydellisesti. Tekemällä oppii. Pulahdin itsekin hyvän asian merkeissä avantoon jokin aika sitten, kun kävin antamassa Suomen lämmitystalkoiden lämmityslupauksen työpaikkani Telluksen puolesta. Sen ideana on, halukkaat yhteisöt lupautuvat ylläpitämään positiivista ilmapiiriä negatiivisen sijaan.

Kiinnostuitko kasvatustieteiden opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 16.12.2019