Intohimona tiede ja viestintä

Nimi: Heidi Niemi
Opinnot: 2. vuoden tiedeviestinnän maisteriohjelman opiskelija. Toisena pääaineena suomen kieli ja kirjallisuus, sivuaineina suomen kieli, viron kieli ja kulttuuri, viestintä, hallinto- ja johtamistieteet, liiketoimintaosaaminen.
Työharjoittelu: avustaja, Oulun ylioppilaslehti; viestinnän harjoittelija, Oulun yliopisto

Hain välivuoden jälkeen opiskelemaan Oulun yliopistoon ajatuksenani, että ehkä minusta voisi tulla äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Otin heti ensimmäisinä opiskeluvuosina laajasti sivuaineita, jotka kiinnostivat minua, esimerkkeinä viron kielen ja kulttuurin opintoja. Viestinnän sivuaineopintojen kautta kiinnostuin tiedeviestinnän maisteriohjelmasta.

Käytännönläheisyys linkittyy tiedenäkökulmaan

Parasta opinnoissa on ollut käytännönläheisyys yhdistettynä tiedenäkökulmaan. Olen saanut kehittää omia viestintätaitojani ja oppinut ajattelemaan asioita tiedeviestinnän näkökulmasta. Opiskelijajoukossamme on asiantuntijoita todella monelta eri alalta, mikä on hyvä asia. Olen myös itse tarttunut ennakkoluulottomasti monenlaisiin aiheisiin. Kirjallisuuden opinnoista on ollut se hyöty, että uskallan tarttua laajoihinkin aiheisiin, jotka saattavat tuntua aluksi itselle vierailta. Tiedeviestinnän opinnoissa on päässyt kivalla tavalla tekemään käytännönläheisiä juttuja, vastapainona teorialle.

Harjoittelu on opettanut käytännön työtä

Olen päässyt hyödyntämään oppimaani muun muassa kirjoittamalla artikkeleita Oulun ylioppilaslehteen. Tällä hetkellä olen viestinnän harjoittelijana Oulun yliopiston viestinnän yksikössä. Harjoittelu on opinnoissa vapaaehtoinen, mutta ajattelin heti, että haluan ilman muuta tehdä sen. Harjoittelussani olen saanut tehdä erilaisia viestinnän ja markkinoinnin työtehtäviä todella monipuolisesti. Lisäksi olen päässyt auttamaan tapahtumajärjestelyissä.

"Harjoittelussani olen saanut tehdä erilaisia viestinnän ja markkinoinnin työtehtäviä todella monipuolisesti."

Aiempaa kokemusta viestinnästä ei tarvita

Tiedeviestinnän maisteriohjelmaan voi hakea, kun on suorittanut kandin tutkinnon miltä tahansa alalta tai soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon, kuten media-alan tutkinnon. Sanoisin, että tiedeviestintään suuntautuvan kannattaa valita ennakkoluulottomasti sivuaineita. Jos tiede, viestintä ja tiedeviestintä kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti hakea mukaan, vaikkei olisi aiempaa kokemusta viestinnästä. Ennakkoluulottomuus ja kiinnostus riittävät!

Kylmään veteen

Tunnustan, että minulla on paha tapa hypätä kylmään veteen. Olen uskaltanut tehdä päätöksiä ja välillä pyörtänytkin niitä. Haluan aukaista kiinnostavia ovia sen sijaan, että jäisin johonkin sellaiseen, mikä ei tunnu omalta. Ennakkoluulottomuuteni on auttanut minua löytämään oman juttuni.

Kiinnostuitko tiedeviestinnän opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020