Koko kuva kiinnostaa

Nimi: Maija Niemi
Opinnot: 3. vuoden tuotantotalouden opiskelija, suuntautuminen ympäristötekniikka, sivuaine kauppatieteet
Kesätyöt: TE Engineer Summer Trainee, Nokia
 

Harrastin lapsesta saakka tanssia tavoitteellisesti, ja mietin pitkään, tulisiko tanssista ammattini. Lukion jälkeinen välivuosi Luxemburgissa avasi silmäni näkemään, että tanssia voin aina, mutta koulutusta voi olla vaikeampi hankkia jälkeenpäin. Au pair -perheeni vanhemmat olivat teknologia-alalla töissä ja kannustivat minua opiskelemaan. Myös sähkötekniikkaa opiskellut isäni kannusti koulun penkille. Niinpä minä hain opiskelemaan tuotantotaloutta.

Yhteistyötä yritysten kanssa

Tuotantotalouden opinnot ovat olleet mukavan käytännönläheisiä. Se sopii minulle, sillä olen käytännönläheinen ihminen. Teemme opinnoissa paljon yhteistyötä yritysten kanssa esimerkiksi harjoitustöiden osalta, joten pääsemme jo tässä vaiheessa näkemään, minkälaista tuleva työ voisi olla.

Tekemällä oppii parhaiten

Olen ollut kaksi kesää töissä Nokialla. Kesätöissäkin olen pärjännyt sillä asenteella, että olen valmis oppimaan ja tekemään. Ensimmäisenä työpäivänäni en osannut käyttää edes jännitemittaria. Olen myös kova kyselemään. Melkein mihin tahansa ryhdyn, kiinnostun siitä. Kesätöissä olen oppinut asioita, joita en olisi oppinut koulussa. Korjasin vastikään Playstationin YouTube-videon avulla.

"Suuri osa teollisuusyrityksistä palkkaa ihmisiä, jotka ymmärtävät sekä tuotteen että markkinan."

Tekniikkaa ei tarvitse säikähtää

Tuotantotalous on alana sellainen, että siitä tiedetään melko vähän. Moni myös säikähtää tekniikkaa. Voin omasta kokemuksestani sanoa, että ei kannata. Itsekään en ole lukenut lukiossa fysiikkaa ollenkaan. Jos miettii esimerkiksi kauppatieteiden opintoja, kannattaa tsekata myös tuotantotalous. Täällä näkee koko kuvan: pääsee opiskelemaan myös ongelmanratkaisua ja suunnittelupuolta. Suuri osa teollisuusyrityksistä palkkaa ihmisiä, jotka ymmärtävät sekä tuotteen että markkinan.

Menestykseen tarvitaan sinnikkyyttä

Entisenä kilpaurheilijana olen sinnikäs harjoittelemaan ja joskus vähän jääräpää. Ne ovat ominaisuuksia, joilla olen pärjännyt opinnoissanikin. Usein opiskelu vaatii ennen kaikkea sinnikkyyttä. Menestys ei tule ilmaiseksi. Tanssissakin aivot ovat isommassa osassa kuin kroppa. Arktisen asenteeni olen ammentanut tanssikoulu Citydancen tanssisaleissa, kun olen treenannut kymmenen tuntia viikossa ja pyrkinyt huipulle.

Viimeksi päivitetty: 28.3.2017