Kaivosalan ammattilaiseksi

Nimi: Kimmo Piekkari
Opinnot: 1. vuoden kaivos ja rikastustekniikan opiskelija
 

Varmaan on ihan loogista, että minua kittiläläisenä kiinnosta kaivostekniikka. Sinne Kittilän kaivokseen olen suuntaamassa nytkin kesätöihin, että saan jalkaa oven väliin tulevaisuutta varten.

Halusin jäädä pohjoiseen

Isot koneet ovat aina kiinnostaneet minua. Kunhan vaan ääntä lähtee ja savua tulee, niin se on jännää. Olen aiemmin opiskellut fysiikkaa ja konetekniikka. Kaivospuolella aloitin viime syksynä. Tulin Ouluun opiskelemaan, koska halusin pysyä Pohjois-Suomessa. Etelämmässä on liikaa kiirettä ja ihmisiä. Oulussa asui ennestään jo serkkupoika, jonka kämppikseksi asetuin asumaan.

”Isot koneet ovat aina kiinnostaneet. Kunhan vaan ääntä lähtee ja savua tulee, niin se on jännää.”

Kittilään ja kaukomaille

Minusta kaivosalan opetus on Oulun yliopistossa laadukasta ja ajanhermolla. Uskon, että koulutuksen tarjoamat valmiudet työelämää varten ovat erittäin hyvät. Tulevaisuudessa oma unelma-työpaikkani on varmaankin se mainitsemani Kittilän kaivos. Kansainvälisen työnantajan hommissa olisi varmasti mahdollisuus päästä näkemään maailmaakin. Jossain vaiheessa voisin hyvin kuvitella käyväni töissä ulkomailla.

Tervetuloa teekkariksi

Toimin Oulun yliopiston teekkariyhdistyksen sihteerinä kauden 2014–2015. Yhdistys järjestää vaikka mitä tekemistä ja tapahtumia ympäri vuoden, ja pitää huolta jäsenistään. Avoimesti vaan mukaan, sen ohjeen annan tuleville teekkareille. Oma asenne ja avoimuus ratkaisevat paljon uuteen opiskelukaupunkiin kotiutumisessa. Oulu on mielestäni hyvin opiskelijaystävällinen paikka. Erityisesti miellyttää se, että asumiskustannukset ovat Oulussa muita kaupunkeja huokeammat.

Kiinnostuitko kaivos- ja rikastustekniikan opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020