Uteliaisuus on biologin tärkein ominaisuus

Nimi: Sameli Piirto
Opinnot: 3. vuoden biologian opiskelija, sivuaineena biokemia
 

Biologia on kiinnostanut minua aina. Jo lapsena tutkin ötököitä ja olin kiinnostunut luonnosta. Kasvoin maatilalla Ilmajoella, ja se oli hyvä ympäristö tulevalle biologian opiskelijalle. Avara luonto piti aina katsoa lauantaisin ja biologia oli mielestäni mielenkiintoisin aine koulussa, vaikka alan syvempi kiinnostus syntyikin vasta lukiossa.

Mukana ainejärjestötoiminnassa

Parasta opinnoissani ovat olleet uudet ystävät. Kun muutin Ouluun, en tuntenut täältä ketään. Nykyään olen mukana ainejärjestötoiminnassa ja minulla on ystäviä monilta eri aloilta. Monet lukevat biologiaa sivuaineena, joten sitäkin kautta on tullut tutustuttua toisiin opiskelijoihin yli tiedekuntarajojen.

Hyönteiset kiehtovat erityisesti

Tulevaisuudessa haluan tutkijaksi, vaikka en vielä tiedäkään, olisiko oma alani kasvifysiologiaa, eläinfysiologiaa vai kenties genetiikkaa. Monesta kiinnostavasta on vaikea valita. Hyönteiset kiinnostavat minua erityisesti. Sivuaineeni biokemia tukee hyvin opintojani, sillä se tuo syvyyttä ja lisäymmärrystä solujen monimutkaisiin prosesseihin. Biotieteilijän arjessa on hyvin paljon biokemiaa.

”Uteliaisuus on ehkä biologin tärkein ominaisuus.”

Aito kiinnostus alaan tärkeää

Biologia on ala, jolle on oltava aito kiinnostus. Uteliaisuus on ehkä biologin tärkein ominaisuus. On hienoa saada käsitys siitä miten elävä luonto toimii, monella eri aspektilla. Lukion biologialla pärjää pääsykokeissa, kun sisäistää asiat hyvin. Sivuaineissa ja kursseissa on valinnan varaa, joten opiskelu on todella monipuolista. Aineopintojen ohessa voi opiskella esimerkiksi kieliä, kauppatieteitä tai vaikka tähtitiedettä, jos aikaa ja tarmoa riittää.

Laboratoriossa on tietty fiilinki

Biologilta vaaditaan kärsivällisyyttä. Tutkimukset saattavat kestää vuosia. Itse olen luonteeltani pitkäjänteinen. Viihdyn hyvin laboratoriossa, siinä on tietty fiilinki. Tiedonjanoni luonnon ilmiöistä tulee tuskin koskaan ehtymään, ja yliopistossa voin ruokkia tätä intuitiota parhaalla mahdollisella tavalla.

Kiinnostuitko biologian opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020