Haaveena kirurgin työt

Nimi: Mia Raasakka
Opinnot: 3. vuoden lääketieteen opiskelija
 

Olen onnellinen, että olen löytänyt oman juttuni eli lääketieteen. Opiskelin ensin kaksi vuotta kemiaa ja kiinnostuin biokemiasta. Lääketiede yhdistää näitä molempia, ja nyt olen opiskellut lääkiksessä kolme vuotta.

Kirurgia kiinnostaa

Lääkäriksi opiskelu on pitkä urakka. Neljän vuoden opintojen jälkeen voi tehdä lääkärin töitä kandina. Itse perusopinnot kestävät noin kuusi vuotta ja sen jälkeen erikoistutaan vielä johonkin. Erikoistuminen on myös useamman vuoden mittainen juttu. Itseäni kiinnostaa tällä hetkellä eniten kirurgia. Haaveena on kirurgin työt yksityisellä sektorilla. Yksityisessä sairaalassa työskentely tuntuu mielekkäältä muun muassa säännöllisempien työaikojen vuoksi.

”Laadukkaan opetuksen vuoksi koen, että opiskelu ei ole liian raskasta.”

Alusta asti kollegana

Lääketieteellisessä tiedekunnassa on hyvä yhteishenki ja hyvä opetuksen taso. Täällä opiskelija ei ole vain opiskelija, vaan meihin suhtaudutaan kollegoina. Myös kavereita on helppo saada saman henkisestä porukasta. Oulun preklinikka on loistava. Täällä käytetään niin sanottua evidence-based medicine -koulutustyyliä. Paljon tulee tietoa ja tenttejäkin on aika runsaasti, mutta laadukkaan opetuksen vuoksi koen, että opiskelu ei ole liian raskasta.

Rohkeasti mukaan

Lääkäriksi ei ole helpoin mahdollinen päästä opiskelemaan ja minun mielestäni on hyvä opiskella jotain muutakin ennen lääkärinopintoja. Itselle niistä kemian opinnoista on ollut suuri hyöty. Oulusta sanoisin, että täällä on kohtuuhintaista asua ja elää. Asuntotarjonta on hyvää ja välimatkat kohtuulliset. Opiskelijoille on tarjolla bileitä ja yhteistä tekemistä, vaikka millä mitalla. Niihin vaan mukaan rohkeasti!

Kiinnostuitko lääketieteen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020