Kielitaidosta on pelkkää hyötyä

Nimi: Jaana Raudaskoski
Opinnot: 2. vuoden englantilaisen filologian opiskelija (yhteishausta 2020 alkaen tutkinto-ohjelman nimi on englannin kieli). Sivuaineena Jaanalla on nais- ja sukupuolentutkimus.

Kävin lukion jälkeen ammattikorkeakoulussa kokeilemassa pariakin eri alaa, ja ehdin tehdä siinä sivussa ravintola-alan töitä kymmenen vuotta. Työpaikallani ei kuitenkaan ollut oikein etenemismahdollisuuksia, ja haaveeni oli aina ollut lukea kieliä. Englanti oli minulla vahvin, joten hain opiskelemaan sitä.

Valinnan mahdollisuudet parasta

Parasta on ollut valinnanvapaus. Sivuaineissa on todella paljon valinnan mahdollisuuksia. Myös omassa oppiaineessani on paljon erilaisia kurssivaihtoehtoja, joista voi valita itseä kiinnostavat. Noin puolet opiskelijoista tähtää englannin kielen opettajaksi. Minua kiinnostavat enemmän tutkimusaiheiset kurssit ja kielitiede. Haaveilen myös vaihto-opiskelusta jossain englanninkielisessä maassa, ehkä Australiassa.

Laaja-alainen kiinnostus tärkeää

Opintojen puolesta olemme tehneet yhden ison käännösprojektin, mikä oli hyvää oppia ja myös hyvä referenssi tulevaisuuden varalle. Ensimmäinen käännöstyö minulta on jo tilattu. Kaunokirjallisuuden kääntäminen olisi unelmahommani. Teknistä kirjoittamista sivuavat työtkin ovat tosi kiinnostavia. Koulutus antaa pohjan todella monenlaisiin työtehtäviin ja onkin tärkeää olla kiinnostunut kielestä laaja-alaisesti.

"Englannin kielestä on työelämässä pelkästään hyötyä."

Hyvällä lukioenglannilla pärjää

Kielten lukemisessa on se hyvä puoli, ettei koko elämän tarvitse olla mietittynä valmiiksi, kun hakee opiskelemaan. Englannin kielestä on työelämässä pelkästään hyötyä. Meillä on myös laajat sivuainemahdollisuudet. Mitään superhyvää kielitaitoa ei tarvita: jos pärjää kirjoituksissa hyvin ja osaa kirjoittaa johdonmukaista tekstiä, se riittää pääsykokeisiin. Itse opinnoissa kielitaitovaatimukset kyllä sitten kasvavat.

Pakkasella koirallekin puetaan pipo

Tykkään oululaisista ihmisistä. Yliopistolla melkein kaikki tiedekunnat ovat saman katon alla, mikä on moniin muihin yliopistoihin verrattuna omaleimainen juttu. Olen luonto- ja talvi-ihminen, joten viihdyn hyvin kotikaupungissani. Arktista asennetta minulla on ehkä enemmän kuin dalmatiankoirallani Pepillä, joka tekee stopit ulko-ovelle, jos pakkasta on liikaa. Silloin puetaan koirallekin takki, tossut ja pipo.

Kiinnostuitko englannin kielen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 16.12.2019