Unelmana opettaa biologiaa ja maantiedettä

Nimi: Kia Rautakivi
Opinnot: biologian opiskelija


Olen aina pitänyt luonnosta ja biologia tuntui aika lailla omalta alalta. Olin lukiossa kaikkiruokainen: olin kiinnostunut historiasta, biologiasta, maantiedosta ja psykologiasta. Tiesin jo silloin haluavani ryhtyä opettajaksi.

Käytännönläheistä opiskelua

Biologian opintoihin sisältyy paljon käytännönläheisiä kursseja. Kesällä lähdetään käymään kenttäkurssilla ja ollaan viikko Kuusamossa. Lisäksi meillä on solukkoviljelyitä ja genetiikan kursseja, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Meillä on hyvä opinto-ohjaaja, joka tukee opiskelijoita ja seuraa opintojen etenemistä.

”Biologin voit löytää laboratoriosta tai metsästä.”

Maailmankuva avartuu

Opiskelussa parasta on ollut tutustua uusiin ihmisiin ja päästä avartamaan omaa maailmankuvaansa. Täällä pääsee oppimaan uusia asioita ja tekemään kaikkea tosi jännää. Yllättävintä on ehkä ollut se, kuinka paljon oppimateriaalia meillä on englanniksi. Biologiassa pitää myös osata jonkin verran kemiaa, mikä tuli itselleni vähän yllätyksenä, vaikka olinkin opiskellut kemiaa.

Laboratoriossa ja metsässä

Suosittelen biologiaa luonnosta ja eläimistä pitäville ihmisille, jotka haluavat selvittää, mistä eliökuntamme koostuu ja miten se on muodostunut. Ekologian puolella voi lähteä kartoittamaan metsiä, kasvillisuutta ja eläimiä. Meillä on myös genetiikan ja solutason puoli, jossa tutkitaan ihan pieniä juttuja. Biologin voit löytää laboratoriosta tai metsästä.

Työharjoittelu opetustehtävissä

Olen suorittanut kandivaiheeseen sisältyvää työharjoittelua opetustehtävissä. Unelmani on päästä opettamaan kouluun biologiaa ja maantiedettä, kunhan tästä aikanaan valmistun ja löydän hyvän koulun.

Kiinnostuitko biologian opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020