Mahdollisuus vaikuttaa ympäristöasioihin

Nimi: Meri Rinta-Piirto
Opinnot: 5. vuoden ympäristötekniikan opiskelija

Olen viidennen vuoden ympäristötekniikan opiskelija. Tarkoitus olisi, että tämän vuoden jälkeen olisi diplomityö tehty ja valmistuisin. Diplomityöni liittyy luonnonvesiin.

Monen alan yhdistelmä

Tulevaisuudessa minua kiinnostaa työ luonnonvesien parissa. Voisin toimia suunnittelijana tai asiantuntijatehtävissä esimerkiksi luonnonvesien suojelun tai luonnonvesien laadun parannuksen parissa. Ympäristötekniikka on tekniikan ala, jossa yhdistyy biologia, teknologia, ekologia ja yhdyskuntatekniikka. Kandivaihe on aluksi kaikille sama. Sen jälkeen valitaan suuntautumisvaihtoehto ja niitä vaihtoehtoja on todella runsaasti. Minä valitsin vesi- ja yhdyskuntatekniikan. Lisäksi voi ja kannattaa ottaa valinnaisia kursseja muista suuntautumisvaihtoehdoista tai ihan toiselta alalta.

”Kaikkien on oltava kiinnostuneita ympäristöasioista.”

Monipuolisesti työkokemusta

Meitä opiskelijoita on aika tasan miehiä ja naisia, vaikka tekniikan alat ovat usein miesvoittoisia. Tulevaisuuden työnäkymistä arvelisin, että töitä tulee riittämään. Tämä on monipuolinen koulutusala ja kaikkien on oltava kiinnostuneita ympäristöasioista – tulevaisuudessa yhä suuremmassa määrin. Alan kesätöihin kannattaa opiskeluaikana ehdottomasti hakeutua ja etsiä sillä tavalla, että millainen ura tuntuisi omalta. Itse olen ollut kesätöissä jätevesien puhdistamolla, Vapolla ympäristötarkastajana sekä Pöyryllä konsulttina.

Avoin opiskelijayhteisö

Olen kotoisin pieneltä maalaispaikkakunnalta ja ensimmäinen ajatus Oulusta oli, että täällähän on kaikkea.  Ja niin täällä onkin. Oikein sopiva opiskelukaupunki. Opiskelija yhteisössä uudet opiskelijat otetaan tosi hyvin ja avoimesti vastaan. Kaikki tuntuivat pian kavereilta, ja kilta-huoneessa on rento meininki. Kiltamme toimii todella aktiivisesti ja ainejärjestön hommista on hyötyä verkostoitumisen ja järjestötoiminnan kannalta niin opiskeluaikana kuin myöhemmin työelämässä.

Kiinnostuitko ympäristötekniikan opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020