Toimistossa ja työmaalla

Nimi: Benita Sariola
Opinnot: rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelija, suuntautumisvaihtoehtona vesi- ja yhdyskuntatekniikka
Kesätyöt: työmaainsinööriharjoittelija, SRV Infra Oy; työnjohtoharjoittelija, YIT Rakennus Oy; harjoittelija, Uudenmaan ELY-keskus

Päädyin alalleni vähän vahingon kautta. Suoritin muutaman vuoden verran sairaanhoitajaopintoja, koska alkuperäisenä tarkoituksenani oli hakea opiskelemaan lääketiedettä. Keväällä 2013 laitoin paperit sisään tekniikan alalle ja tulin valituksi opiskelemaan ympäristötekniikkaa Oulun yliopistoon. Aika pian oli selvää, että tekniikka on alani. Suoritin kandidaattivaiheen opinnot ympäristötekniikalla ja vaihdoin diplomivaiheessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaan, kun se tuli mahdolliseksi.

Joku keksii ratkaisun

Parasta opiskelijaelämässä on tietynlainen vapaus. Rahaa on toki rajallisesti ja kouluun on sidoksissa, mutta elämässä on kuitenkin vapautta. Olen saanut paljon uusia ystäviä, mikä on myös ollut todella mahtavaa. Opiskelemme tarkoituksella yhdessä, jotta kenenkään ei tarvitse hakata päätään seinään yksinään. Meillä on paljon ryhmässä tehtäviä harjoitustöitä, mikä on kiva juttu. Joku keksii aina jonkin ratkaisun, ja työ edistyy.

Monipuolisesti oman alan kesätöitä

Olen ollut alan kesätöissä ensimmäisestä opiskelukesästä lähtien. Mukaan on mahtunut muun muassa teiden kunnossapidon valvontaa valvovan viranomaisen palveluksessa, työnjohtoharjoittelua kelikeskuksessa ja teiden kunnossapitourakassa sekä työmaainsinöörin tehtäviä massiivisessa infrarakennushankkeessa. Olen päässyt tekemään alan töitä monipuolisesti.

”Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan osaajien tarve ei häviä maailmasta.”

Rakentamista tehdään koko ajan

Tällä alalla on todella monipuolisia työmahdollisuuksia. Itse olen tykännyt, että rakennusalalla on mahdollista työskennellä sekä toimistossa että työmaalla. Ala on suhdanneherkkä, mutta rakentaminen ei kuitenkaan koskaan lopu. Myös olemassa olevaa infraa ja muuta rakennuskantaa on pidettävä kunnossa, uusittava ja korjattava. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan osaajien tarve ei häviä maailmasta.

Oulu on kohtaamispaikka

Oulu on kohtaamispaikka. Tänne tulee opiskelemaan ihmisiä joka puolelta Suomea. Siitä syntyy monimuotoinen kombinaatio. Oma opiskelukaveripiirini muodostuu sekä oululaisista että muualta muuttaneista. Yhdessä keksimme tekemistä myös vapaa-ajalle.

Kiinnostuitko rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020