Loogisen ihmisen ala

Nimi: Essi Siponen
Opinnot: 5. vuoden konetekniikan opiskelija, suuntautumisvaihtoehtona teknillinen mekaniikka
Kesätyöt: pakkaustiimiläinen, Outokumpu Stainless; vaakaaja, Outokumpu Stainless; vuorotyönjohtoharjoittelija, Outokumpu Stainless; kesätyöharjoittelija tuotekehityksessä, Skoda Transtech; diplomityöntekijä, Skoda Transtech

Nyt kun kerään materiaalia diplomityöhöni, huomaan, kuinka palaset loksahtelevat paikoilleen. Fuksivuonna saatoin miettiä jollakin kurssilla, että mitähän hyötyä tästäkin kurssista minulle on. Nyt huomaan, miten palapelin palat menevät yhteen. Se on tällaiselle loogiselle ihmiselle hyvin nautinnollista. Parasta on myös se että, meillä on tosi hyvä ainejärjestö ja siellä huippu porukka. On ollut mukavaa tutustua uusiin ihmisiin. Olen ollut ainejärjestössä opinto- ja juhlavastaavana.

Uusia taitoja kesätöissä

Olen ollut joka kesä oman alani töissä. Aloitin Outokummulta ihan haalarihommista prosessinhoitajana. Mielestäni on tosi hyvä, että pääsee heti näkemään alan työpaikkoja ja tietää myös, mitä homma on käytännössä. Kolmantena kesänä olin vuoromestari, ja siinä opin todella paljon esimiehenä olemisesta. Neljäntenä kesänä mallinsin kaksikerrosjunavaunua ja sain siitä itselleni diplomityöpaikan. Meidän alalla kesätöitä on hyvin tarjolla.

"Mielestäni on tosi hyvä, että pääsee heti näkemään alan työpaikkoja ja tietää myös, mitä homma on käytännössä."

Matematiikkaa saa soveltaa monipuolisesti

Konetekniikka ei ehkä kuulosta kauhean mediaseksikkäältä, mutta opinnot ovat olleet todella mielenkiintoisia. Olen nauttinut ohjelmoinnista, mallintamisesta ja simuloinnista. Olen myös päässyt soveltamaan matematiikkaa monipuolisesti ja saanut valita juuri sen suuntautumisvaihtoehdon, joka itseäni kiinnostaa. Jos konetekniikka kiinnostaa, kannattaa valita pitkä matematiikka lukiossa. Se ei ole välttämätöntä, mutta auttaa kovasti.

Ystäviä yli tiedekuntarajojen

Oulun yliopistossa on mukavaa se, että täällä ovat tekniikan opiskelijat ja humanistit saman katon alla. Ystäviä saa siis tiedekuntarajojen yli. Oululaiset ovat myös helposti lähestyttäviä. Joskus jos olen ainejärjestön tapahtumissa ollut markkinoimassa Oulua opiskelukaupunkina, törmään siihen, että eteläsuomalaisia arveluttaa muutto pohjoiseen. Sanon aina, että tulkaa rohkeasti. Täältä löytyy varmasti uusia kavereita.

Kiinnostuitko konetekniikan opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020