Tuotteet tehdään ihmisille

Nimi: Sallamari Tolonen
Opinnot: 4. vuoden tuotantotalouden opiskelija, suuntautumisvaihtoehtona tuotehallinta, sivuopintoina prosessi- ja laatujohtamista ja organisaatiojohtamista
Kesätyöt: tuotekehityksen hankintaprosessien analyytikko, Nokia; tilaus- ja toimitusketjun projektipäällikkö, Nokia

Halusin alun perin kätilöksi, koska halusin ammatin, jossa voi auttaa ihmisiä. Eräs yrityselämän johtaja avasi silmäni sanomalla, että jos oikeasti haluan mittavalla kaavalla auttaa ihmisiä, minun kannattaa alkaa diplomi-insinööriksi. Siten voin esimerkiksi kehittää sairaaloita köyhissä maissa, joiden suurin haaste nälänhädän jälkeen on kuolleisuus synnytyksissä. Ajatus alkoi kutkuttaa.

Innostuneet ihmiset innostivat

Parasta on se, miten uudet opiskelijat otetaan vastaan. Opiskelijajärjestöt ja opettajat tekevät töitä sen eteen, että opiskelijoissa syntyy innostusta, tavoitteita ja halua oppia. Vanhemmat opiskelijat raahasivat minutkin jo fuksivuonna mukaan alumniseminaareihin, väitöstilaisuuksiin ja Oulu Entrepreneurship Societyn eli OuluES:n tapahtumiin. Aloin kuulla ja nähdä omasta alastaan innostuneita ihmisiä ja innostuin itsekin.

Kesätöissä pääsee käytännön työhön

Olin kaksi ensimmäistä kesää Nokialla lähettämössä ajamassa trukkia. Seuraavat kaksi kesää olinkin jo Nokian Euroopan tuotekehitysprojektien tilaus- ja toimituskantaa hoitamassa. Tulevana kesänä saan itse määritellä työtehtäväni, jotka liittyvät tuotekehityksen hankinta- ja ostoprosessien kehittämiseen. Kesätöissä näen käytännössä sen mitä yliopistolla opetetaan teoriassa.

”Tuotteet tehdään aina ihmisten tarpeisiin.”

Vlogista inspiraatiota nuorille

Olen perustanut Tulevaisuuden valmiudet -nimisen videoblogin, jonka kohderyhmänä ovat yläasteikäiset nuoret. Siinä esittelen yrityksiä ja sitä, mitä yhdessä tekemisen meiningillä saadaan aikaan. Olen ollut myös puhumassa tästä aiheesta yläasteilla. Toivoisin, että vlogini kautta nuoret löytäisivät motivaation kouluttautua ja pääsisivät työelämään päättämään yhdessä, millaisia tuotteita ja palveluita tulevaisuudessa tehdään. Tuotteet tehdään aina ihmisten tarpeisiin. Se mihin tuotekehitysraha käytetään, määrää tulevaisuuden suunnan.

Tunnin päästä olen parempi

Kesätöissäni olen ollut tekemisissä muiden kansalaisuuksien kanssa, ja kyllä suomalaisen vahvuus on se, että mennään suoraan asiaan. Olen itse siitä hyvä esimerkki. Lähdin tekemään videoblogia, vaikken ollut koskaan tehnyt videoita. Ajattelin, että opettelen. Ei haittaa, jos olen aluksi huono, sillä jo tunnin päästä olen parempi. Kun joka päivä kehität pienesti jotain taitoa, niin puolen vuoden päästä olet jo tosi hyvä. Tällä hetkellä treenaan videoeditoinnin lisäksi käsilläseisontaa.

Kiinnostuitko tuotantotalouden opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 14.1.2020