Kolmaskymmenes Pesti-rekrytointitapahtuma kerää ennätysmäärän työnantajia

PESTI 2019 on juhlavuoden kunniaksi laajempi kuin koskaan. Tammikuun viimeisenä päivänä yli 130 yritystä ja yhteisöä etsii työntekijöitä ja esittelee toimintaansa Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella.

Suuren kysynnän vuoksi messualueeseen on liitetty myös Oulun yliopiston päärakennus. Saalastinsaliin rakennetaan uudenlainen tapahtumakokonaisuus, Career Hub, jossa on tarjolla messuosastojen lisäksi työelämätaitoihin ja urasuunnitteluun liittyvää oheisohjelmaa. Career Hubissa vierailee mm. näyttelijä tv-juontaja Lorenz Backman, joka valmentaa työnhakijoita tekemään itsestään kiinnostavan ja vaikuttavan - vetovoimaisen ihmismagneetin.

Pesti-päivä on vakiintunut kolmenkymmenen vuoden aikana Pohjois-Suomen tärkeimmäksi tekniikan alan rekrytointitilaisuudeksi. Päivän aikana Linnamaan kampuksen väylän varrelle levittäytyvillä messuosastolla voi keskustella rekrytoinnin asiantuntijoiden kanssa, verkostoitua sekä hankkia hyödyllisiä vinkkejä oman uran suunnitteluun ja käytännön ohjeita työnhaun tueksi. Työnantajilla on mahdollisuus tavata kampuksella yliopiston kaikkien alojen opiskelijoita ja tapahtuma tarjoaa heille erinomaiset puitteet markkinoida yritystään hyvänä työpaikkana uusille osaajille.

-Yritykset rekrytoivat innokkaasti uusia osaajia hyvän taloustilanteen myötä ja tilaisuudet kontaktien luomiseen koetaan nyt tärkeäksi. Laajennuksesta huolimatta osastopaikat myytiin loppuun jo marraskuussa, kertoo tapahtumaa koordinoiva Outi Simi Oulun yliopistosta.

Työpaikkatarjontaa tekniikan ja kaupan aloilta – niin läheltä kuin kauempaakin

Tapahtumassa on mukana runsaasti ICT-alaa edustavia yrityksiä, mutta myös muut tekniikan eri toimialat ovat hyvin edustettuina: mm. elektroniikka-, metalli-, kemia-, kaivos-, energia-, rakennus- ja metsäteollisuus. Merkittävä osa yrityksistä toimii Pohjois-Suomessa. Mukana on myös Oulun seudulla toimivia kaupan ja talouden alaa edustavia yrityksiä.

Muiden Pohjoismaiden rekrytointitarpeisiin on mahdollista tutustua Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston osastolla. Erityisesti Ruotsin työpaikkatarjontaa on näyttävästi esillä. Osaajia etsitään myös Kainuun ja Savon seuduille. Turun ja Rauman seudut tulevat Ouluun asti markkinoimaan uramahdollisuuksiaan useiden osastojen voimin.

Tietoiskuja ja menestystarinoita

Uuteen Saalastinsalin Career Hubiin kalustetaan lounge-alue, jossa näyttelyosastojen keskelle voi istahtaa kuuntelemaan paikalle kutsuttujen työelämässä menestyneiden tarinoita ja keskustelemaan heidän kanssaan työnhausta, uralla etenemisestä ja vaikkapa yrittäjyydestä. Aamukahviseurana on Lehto Groupin johtoryhmän jäsen Arto Tolonen, lounasta sulatellaan televisiosta tutun Lorenz Backmanin inspiroivaa esitystä seuraten ja iltapäivää piristävän smoothien voi nauttia työelämäprofessori, startup-yrittäjä Janne Haverisen kanssa. Lisäksi päivän aikana voi voittaa upeita palkintoja 6G-kahootissa ja pelata VR-pelia Buutti Oy:n ständillä.

Sisäministeri Kai Mykkänen ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen vierailevat Oulun yliopistolla torstaina Pesti-päivien yhteydessä. He ovat opiskelijoiden ja henkilökunnan tavattavissa vapaan keskustelun merkeissä Career Hub -loungessa klo 11.45-12.25.

Tellus Stagen lyhyissä tietoiskuissa yritykset esittelevät toimintaansa ja uramahdollisuuksiaan. Yritykset tiedottavat rekrytointitarpeistaan myös tapahtuman verkkosivuilla.

Messualue Linnanmaalla on avoinna torstaina 31.1. klo 9-15 ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Pesti-päivän järjestävät yhteistyössä Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta, tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, näiden tiedekuntien opiskelijat sekä Teekkarilupi Oy.

 

Viimeksi päivitetty: 30.1.2019