Tietomaan tiedebrunsseilla kiintoisa kattaus tiedettä

Tiedebrunsseilla kiintoisa kattaus tiedettä

Tiedekeskus Tietomaa ja Oulun yliopisto aloittavat uudenlaisen yhteistyön, suurelle yleisölle tarkoitetut sunnuntaiset Tiedebrunssit, joilla tarjoillaan sekä tiede-esityksiä että myöhäistä aamiaista.

Tammikuusta toukokuuhun kerran kuukaudessa pidettävillä Tiedebrunsseilla Oulun yliopiston tutkijat eri aloilta esittelevät tutkimustaan yleistajuisesti. Tiedebrunssit pidetään Tietomaan uudistetussa tiedekahvilassa.

”Olemme hakeneet tapoja tuoda tiedettä ja tutkijoidemme tekemää kiinnostavaa työtä esiin kaupunkilaisille ja olla siten myös osa kaupungin kulttuurielämää ja sivistävien tapahtumien tarjontaa. On hienoa, että pääsemme aloittamaan säännölliset Tiedebrunssit yhteistyössä Tietomaan kanssa. Tämä syventää myös hyvää yhteistyötämme tiedekasvatuksessa”, viestintäjohtaja Marja Jokinen iloitsee.

Ensimmäinen tiedebrunssi pidetään sunnuntaina 27.1., jolloin yliopistotutkija Tiina Ikäheimo kertoo ajankohtaisesta aiheesta, kylmän vaikutuksista ihmisen terveyteen. Helmikuun tutkijana luennoi tutkijatohtori Pekka Rossi pohjaveden roolista luonnosta ja juomavetenä maassamme.

Maaliskuussa aiheena on unen merkitys aivoille, mistä luennoi kliininen opettaja Vesa Kiviniemi. Huhtikuussa professori Vesa-Pekka Herva kertoo Lapin kaivoskiistoista ja niiden historiallisista juurista. Tiedebrunssien sarjan päättää toukokuussa tutkijatohtori Anna Vatanen, joka on tutkinut, olemmeko me suomalaiset sittenkään kahdella kielellä vaikeneva kansa.

Tiedebrunssien esitykset alkavat klo 12.30 ja kestävät noin puoli tuntia. Yleisöllä on mahdollisuus esityksen päätteeksi tehdä kysymyksiä ja jututtaa tutkijoita. Esitysten seuraaminen edellyttää brunssille osallistumista.

 

Ohjelma verkossa

Tiedekeskus Tietomaa

Viimeksi päivitetty: 22.1.2019