Marko Jouste

PhD

Biografia

Marko Jouste on musiikintutkija (FT), muusikko ja kitaransoiton opettaja. Hän opiskeli Tampereen yliopistoosa etnomusikologiaa ja suoritti filosofian tohtorin tutkinnon vuonna 2011 aiheenaan inarinsaamelainen historiallinen musiikkiperinne. Tämän jälkeen Jouste on työskennellyt tutkijana ja lehtorina Oulun yliopiston Giellagas-insitituutissa, jonne hän on ollut perustamassa Saamelaista kulttuuriarkistoa.

Vuosina 2015-2018 Jouste työskenteli Suomen Akatemian tutkijatohtorina hankkeessa "Historical Turning Points of Multilayered Music Tradition among the Skolt Saami in Finland" sekä johti kärkihanketta "Skolt Saami Memory Bank - A Pilot for Data Management and Revitalisation of Endangered Skolt Saami Music, Language, and Culture".

Jouste on opiskellut myös Tampereen konservatoriossa Jorma Salmelan johdolla ja valmistunut vuonna 1996 valmistui kitaransoiton opettajaksi. Vuonna 2001 hän suoritti musiikkioppilaitoksen opettajan jatkotutkinnon pääasiallisena ohjelmistonaan 1800-luvun kitaramusiikki. Edellisten ohella Jouste toimii muusikkona ja säveltäjänä mm. Ulla Pirttijärvi & Ulda ja  Suõmmkar -yhtyeissä.