Tutkijoiden tarinoita ja saavutuksia

Oulun yliopistossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Monitieteinen yliopisto mahdollistaa monialaiset tutkimusryhmät, joissa yhdistyy eri tieteenalojen huippuosaaminen. Tutustu, minkälaista tutkijoiden arki on ja minkälaista uutta tietoa ja saavutuksia Oulun yliopiston tutkijat ovat saaneet aikaan.

25.2.2020

Tekniikka muuttaa maailmaa – alalle tarvittaisiin enemmän tyttöjä

Fanny Vainionpää on huomannut, että mielikuva miehisestä IT-alasta istuu tiukassa. Tietojenkäsittelytieteiden väitöskirjatutkijan mielestä tekniikan alat sopivat erinomaisesti myös naisille.
21.1.2020

Matkailuntutkija reissaa paikalliset mielessään

Matkailun vaikutukset pieniin kyläyhteisöihin kiehtovat Outi Kulusjärveä. Matkailumaantieteen tutkija puhuu kasvun ja kehittämisen sijaan mieluummin paikallisesta hyvinvoinnista.
14.12.2017

Tutkijat haluavat ymmärtää Aurinkoa

Avaruusfyysikoiden Ville Maliniemen ja Ilpo Virtasen mielestä Aurinko on mitä kiinnostavin tutkimusaihe. Ymmärtämällä paremmin Aurinkoa saadaan tärkeää tietoa niin avaruusmatkustamisesta kuin tähden ilmastovaikutuksista.
19.3.2020

Tutkijan työ on sosiaalista - yhteyttä kollegoihin voi pitää myös digitaalisesti

Oulun yliopistossa on teoreettiselle kvanttitutkimukselle hyvät olosuhteet. Fysiikan tohtori Matti Silveri johtaa pientä tutkimusryhmää ja nauttii työstä, joka tarjoaa aivoille jatkuvia haasteita.
1.3.2021

Elektroniikan osaaja pilkkoo sekunteja

Henna Ruokamon rakentama etäisyyskamera saattaa pian olla joka auton vakiovaruste. Hänen väitöstyönsä aiheena oli rakentaa uudella periaatteella toimiva sensori etäisyysmittaukseen.
29.10.2019

Väitöskirja on tutkimuksen ajokortti

Jenni Kiventerä kehitti väitöstutkimuksessaan ympäristöystävällisempiä menetelmiä kaivosjätteiden varastointiin. Tutkimustyöstä on tehnyt mielekästä ympäristöystävällisyyden lisäksi tiivis yritysyhteistyö.
7.2.2020

Tohtorikoulutettavan arkea

Kyky poimia ja sisäistää oleelliset asiat teksteistä on ollut hyödyksi väitöskirjaansa tekevälle diplomi-insinööri Katri Piekkarille. Hän on mukana kiertotaloutta kehittävässä tutkimusryhmässä ja haluaa olla hyödyksi tälle planeetalle.

Tiedettä arktisella asenteella

Oulun yliopisto tuottaa uutta tietoa kestävämmän, terveemmän, älykkäämmän ja humaanimman maailman rakentamiseksi.
Millä tavoin haluat muuttaa maailmaa?
Oulun yliopistossa ratkaistaan globaaleja haasteita. Myös sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan yhteiseen tulevaisuuteemme valitsemallasi alalla.

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys

Puhtaan veden riittävyys, uusiutuva energia ja luonnonvarojen kestävä käyttö ovat tärkeitä teemoja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.
Tutustu teemaan

Terveys ja hyvinvointi

Terveyden ja hyvinvoinnin merkitys korostuu ihmisten eliniänodotteen pidentyessä. Oulun yliopistossa edistetään elinikäistä terveyttä vahvan tutkimustiedon avulla.
Tutustu teemaan

Ihminen ja muuttuva maailma

Yhteiskuntaa ravistelevat muutokset vaikuttavat meidän kaikkien elämään. Muutosten vaikutusten tunnistaminen auttaa ennustamaan niiden vaikutuksia.
Tutustu teemaan

Tekoäly ja digitalisaatio

Tekoälyn ja digitalisaation vaikutukset näkyvät kaikkialla. Uuden teknologian pyrkimyksenä on tehdä ihmisten elämästä vaivattomampaa.
Tutustu teemaan