Oulun yliopisto 60 vuotta - For the Next Generation

Oulun yliopiston ensimmäisissä avajaisissa 3.10.1959 puhujakorokkeen ympärillä lenteli perhonen. Se laskeutui lopulta rehtori Kaiteran frakin rintamukselle. Perhosen siiveniskujen vaikutus on kestänyt tähän päivään saakka ja kantaa tuleville sukupolvillekin. Olemme aina katsoneet kauas tulevaisuuteen ja luoneet parempaa huomista.

Jo 60 vuoden ajan olemme tuottaneet uutta tietoa kestävämmän, terveemmän, älykkäämmän ja humaanimman maailman rakentamiseksi. Tämä työ jatkuu kuuden vuosikymmenen kokemuksella.

Vuonna 2019 kutsumme kaikki Oulun yliopiston ystävät, opiskelijat, työntekijät, alumnit ja yhteistyökumppanimme juhlimaan kanssamme. Juhlavuoden teemana on "For the Next Generation".

Lähes 60 000 muistoa

"Mieleenpainuvinta yliopistoajoilta ovat tietenkin opiskelukaverit. Muutama pahamaineinen, kinkkinen tentti hoitui sillä, että sinnikkäästi tapasimme kirjastossa ja opiskelimme yhdessä opettaen toinen toisiamme. Yliopistoajoista ja kampuksella käydessä tulee mieleen vain mukavia muistoja ja paikka henkii nostalgiaa nyt noin 10 vuotta valmistumisen jälkeen. Ja ne opiskelukaverit, he ovat edelleen tärkeä vertaistuki työelämässä, kun urakehitys mietityttää."

Oulun yliopiston alumneja on jo lähes 60 000. He ovat muistelleet omia opiskeluaikojaan Oulun yliopistolla. Käy lukemassa tarinoita eri vuosikymmeniltä. Lämmin kiitos kaikille alumneille,  jotka ovat osallistuneet muistelutalkoisiin!

Oulun yliopiston alumnit muuttavat maailmaa.

Alumneja kuudelta vuosikymmeneltä