Oulun yliopisto 60 vuotta - For the Next Generation

Vuonna 2019 kutsuimme kaikki Oulun yliopiston ystävät viettämään juhlavuotta kanssamme. Vuoden aikana olemme juhlineet kuuden vuosikymmenen työtämme kestävämmän, terveemmän, älykkäämmän ja humaanimman maailman rakentamiseksi.

Yliopiston ensimmäisissä avajaisissa 3.10.1959 puhujakorokkeen ympärillä lenteli perhonen. Se laskeutui lopulta rehtori Kaiteran frakin rintamukselle. Perhosen siiveniskujen vaikutus on kestänyt tähän päivään saakka ja kantaa tuleville sukupolvillekin. Juhlavuonna katseemme onkin ollut kauas tulevaisuuteen – For the Next Generation.

Yliopistoa juhlittiin pitkin vuotta eri tapahtumissa. Loppuvuodesta julkaistiin Matti Mäntylän kirjoittama yliopiston historiateos, joka keskittyy vuosien 1993–2018 tapahtumiin.

Juhlavuoden keräys on tuottanut jo yli puoli miljoonaa euroa. Tänä vuonna kerätyt varat käytämme juhlavuotemme teeman mukaisesti nuorten tutkijoiden ja opiskelijoiden hyväksi.

Juhlavuoden tapahtumat keräsivät kävijöitä Helsinkiä myöten

Kuusikymppisen Oulun yliopiston tapahtumat herättivät suurta kiinnostusta ja vieraita eri tilaisuuksissa oli paikalla ennätysmäärä.

Juhlavuoden tapahtumakattaus alkoi toukokuussa yliopistopäivän alumnijuhlan merkeissä, kun pyöreitä vuosia täyttävät alumnimme saapuivat juhlistamaan omia tasakymmeniään sekä 100-vuotiasta Oulun Yliopistoseuraa.

Syyskuussa vietettyjä lukuvuoden avajaisia varten Linnanmaan kampuksen aularavintola muuttui upeaksi juhlatilaksi, jossa palattiin yliopiston ensimmäisten avajaisten tunnelmiin. Avajaisia kunnioitti läsnäolollaan joukko ensimmäisenä lukuvuonna 1959 opintonsa aloittaneita alumnejamme.

Lokakuussa yliopisto lähti edustamaan Helsinkiin. Tapahtuma houkutteli paikalle runsain mitoin etenkin pääkaupunkiseudulle asettuneita alumnejamme, ja etelän vierailu sai kovasti kiitosta.

Tapahtumavuosi huipentui Oulun yliopistoseuran kanssa järjestettyyn juhlagaalaan marraskuun pakkasilla. Saalastinsalissa vallitsi edellisvuosien gaalojen tapaan läpi illan lämmin ja iloinen tieteellä maustettu juhlatunnelma.

Myös tämänvuotinen Tutkijoiden yö keräsi ennätysyleisön, yli 4000 tieteestä kiinnostunutta kävijää.

Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia Oulun yliopiston alumneja, opiskelijoita, ystäviä, työntekijöitä, yhteistyökumppaneita sekä salarakkaita, jotka osallistuivat kanssamme vuoden mittaan 60-vuotisjuhlintaan!

Oulun yliopiston alumnit muuttavat maailmaa.

Alumneja kuudelta vuosikymmeneltä

Lähes 60 000 muistoa

"Mieleenpainuvinta yliopistoajoilta ovat tietenkin opiskelukaverit. Muutama pahamaineinen, kinkkinen tentti hoitui sillä, että sinnikkäästi tapasimme kirjastossa ja opiskelimme yhdessä opettaen toinen toisiamme. Yliopistoajoista ja kampuksella käydessä tulee mieleen vain mukavia muistoja ja paikka henkii nostalgiaa nyt noin 10 vuotta valmistumisen jälkeen. Ja ne opiskelukaverit, he ovat edelleen tärkeä vertaistuki työelämässä, kun urakehitys mietityttää."

Oulun yliopiston alumneja on jo lähes 60 000. He ovat muistelleet omia opiskeluaikojaan Oulun yliopistolla. Käy lukemassa tarinoita eri vuosikymmeniltä. Lämmin kiitos kaikille alumneille,  jotka ovat osallistuneet muistelutalkoisiin!