Yhdessä rakentaminen luo yhteisöllisyyttä

Oulun yliopiston ensimmäisinä opiskelijoina opimme itsenäiseen työskentelyyn, kun mitään valmista ei ollut. Upseeritaustaisen sihteerin opastamina osasimme seisaallaan vastaanottaa saliin astuvan luennoitsijan ja kauniisti tervehtiä opettajiamme tavatessamme muualla sisätiloissa tai ulkosalla.

Kaupunki ja sen asukkaat ottivat uudet opiskelijat avosylin vastaan. Maaperän muokkaajina olivat toimineet OVL ja kesäyliopisto opiskelijoineen.

OVL:n opiskelijat olivat jo järjestäytyneet omaksi ylioppilaskunnaksi, jonka sulauttaminen perustettavaan Oulun ylioppilaskuntaan eteni pitkähköjen keskustelujen jälkeen varsin kivuttomasti. Yhdessä rakennuksessa ahertaneet ja opiskelijaelämän perinteet omaksuneet OVL:n opiskelijat saatiin esimiehen käskyllä lakitettuina seuraamaan televisioitavia köydenvetokilpailuja ja muita ylioppilaiden tempauksia. Heidän ylioppilaskuntansa ja harrastuspiiriensä säännöt helpottivat osaltaan sääntöjen laatimista yhteiselle Oulun ylioppilaskunnalle ja sen eri yhdistyksille.

Osa uusista opiskelijoista sai asunnon Domus Botnicasta, kadun ylioppilas Uuno Välkky joutui aloittamaan opiskelunsa veneen alle majoittuneena. Itselle löytyi ensimmäinen opiskelukämppä eräästä Toppilan omakotitalosta ovelta-ovelle -menetelmällä.

Oulun ylioppilaskunnan, kiltojen, sekä monien harrastusyhdistysten ja kerhojen perustaminen sekä innostuneella talkootyöllä tehty Kauppurienkatu 2 -huoneiston kunnostus niiden toimitiloiksi toivat mieluista vaihtelua opiskelun rinnalle. Ensimmäisenä toimintavuonna opiskelun aloittaneina olemme saaneet olla mukana rakentamassa yliopistoamme Oulun ihmeeksi sekä edistämässä sen henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteisöllisyyttä. Nuorta työvoimaa tarvittiin uuteen yliopistoon, jossa lukuisat meistä ovat päässeet tekemään kiinnostavan työuransa.

Alumni, -59 opintonsa aloittanut

Viimeksi päivitetty: 12.2.2019