Uudet opiskelijat | Opiskelupaikan vastaanottaminen ja yliopistoon ilmoittautuminen

Kaikkien valinnoissa hyväksyttyjen uusien opiskelijoiden tulee vastaanottaa opiskelupaikka ja ilmoittautua yliopistoon.

Opiskelupaikan vastaanotto, rekisteröinti ja ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi

Uuden opiskelijan opiskelupaikan vastaanotto tapahtuu Oma Opintopolku -palvelussa ja yliopistoon ilmoittautuminen tulee mahdolliseksi paikan vastaanottamisen jälkeen. 

28.6.2018 tai sitä aikaisemmin hyväksymisilmoituksen saaneiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 10.7.2018 (klo 15.00) mennessä.

Myöhemmin hyväksytyksi tulleiden paikan vastaanoton määräaika on 10 vuorokautta hyväksymisilmoituksen päivämäärästä. Mikäli paikan vastaanottoa ei tehdä määräaikaan mennessä, opiskelija menettää opiskelupaikkansa.

Kaikkien kevään 2018 valinnoissa hyväksytyksi tulleiden ja Oulun yliopistosta paikan vastaanottaneiden uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon.

Uuden opiskelijan sähköinen ilmoittautuminen tehdään OILI-palvelussa, jonne ohjaudut Oma Opintopolku –palvelusta paikan vastaanottamisen jälkeen. Voit myös ilmoittautua asioimalla koulutuksen lähipalveluissa. Uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 13.8.2018 klo 15:00 mennessä.

Mikäli olet saanut opiskelupaikan jo viime vuonna 2017, mutta aloitat opintosi vasta nyt, voit katsoa sinua koskevat ilmoittautumisohjeet tästä.

Kun opiskelija ilmoittautuu Oulun yliopiston opiskelijaksi, tulee hänen samalla maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Huomaathan, että OILI-palvelussa voi ilmoittautua ainoastaan läsnäolevaksi sekä syys- että kevätlukukaudelle. Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista tai opiskelijan tulee ilmoittautua poissaolevaksi, pitää ilmoittautuminen hoitaa Oulun yliopiston koulutuksen lähipalveluissa.

Huomaathan, että sinun tulee sekä ottaa opiskelupaikka vastaan (Oma Opintopolku -palvelussa) että ilmoittautua yliopistoon (OILIssa tai koulutuksen lähipalveluissa). Mikäli et ole ilmoittautunut opiskelijaksi 13.8.2018 mennessä, ota viipymättä yhteyttä Oulun yliopiston koulutuksen lähipalveluihin.

Huom! Vaikka olisit ilmoittautunut läsnäolevaksi jonkin muun opiskeluoikeuden perusteella ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, ilmoittaudu silti OILIssa. Jäsenmaksua ei tällöin peritä uudelleen.

Mikäli hoidat ilmoittautumisen koulutuksen lähipalveluissa, voit jo etukäteen täyttää ja tulostaa ilmoittautumislomakkeen lomake-sivulta. Lomakkeita saa myös koulutuksen lähipalvelupisteistä.

Ilmoittautuminen poissaolevaksi

Yliopistolain / ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

  1. suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
  2. on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
  3. on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

OILI-palvelua käyttäen ei voi ilmoittautua poissaolevaksi Oulun yliopistoon. Uudet opiskelijat ilmoittautuvat poissaolevaksi lähettämällä asiakirjat koulutuksen lähipalveluihin. Lue lisää poissaoloilmoittautumisesta.

Maksut

Läsnäolevaksi ilmoittautuvan tulee maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu 109 euroa / lukuvuosi, joka sisältää 54 euron suuruisen terveydenhoitomaksun. Jäsenmaksu on 54,50 euroa lukukautta kohden.

Jos opiskelija opiskelee useammassa yliopistossa läsnäolevana, hänen tulee suorittaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu kaikkiin ylioppilaskuntiin kokonaisuudessaan. Toiseen kertaan maksetun terveydenhoitomaksuosuuden voi anoa takaisin siitä ylioppilaskunnasta, mihin se on maksettu viimeisenä.  Jäsenmaksun huojennusta tulee syyslukukauden osalta hakea 30.9.2018 mennessä ja kevätlukukauden osalta 31.1.2019 mennessä. Jatko-opiskelijan maksuun tämä ei vaikuta.

Käyttäjätunnus

Opintojesi alkaessa saat oman käyttäjätunnuksen ja salasanan. Käyttäjätunnus on käyttölupasi yliopiston järjestelmiin, työasemiin ja palveluihin. Käyttäjätunnus on voimassa niin kauan, kun olet ilmoittautunut läsnä olevaksi opiskelijaksi Oulun yliopistoon.

Saat myös yliopistolta sähköpostiosoitteen, johon lähetetään opiskeluaikanasi tärkeitä opintojasi koskevia tietoja.

Lue lisää tietohallinnon opintojen alkaessa-sivulta.

Opiskelijanumero ja opiskelijakortti

Aktivoituasi yliopiston käyttäjätunnuksesi tietohallinnon ohjeistuksen mukaisesti pääset kirjautumaan WebOodiin. Kirjauduttuasi näet opiskelijanumerosi WebOodin etusivulla ”Tervetuloa WebOodiin” –otsikon alla.

Opiskelijakorttiin liittyvät tilaus- ym. ohjeet löytyvät Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sivulta.

Viimeksi päivitetty: 24.7.2018